"bTV" отпада от битката за "В" група?


"bTV" отпада от битката за "В" група?
Снимка: Getty Images/Guliver

1563 0

Поне три телевизии ще се борят за правата за излъчване на мачовете във "В" група. Това пише вестник "Труд", който посочва сред кандидатите настоящият притежател на правата "Канал 3", Би Ти Ви медиа груп" и "Нова броудкастинг груп". Интересът към шампионата е заради участието на ЦСКА там.

По информация на Sportline.bg ТВ7 също е сред кандидатите за излъчване на мачовете на "червените". Телевизията е готова да извади 500 000 лева за срещите на "армейците" в аматьорския футбол.

Шефът на спорта в "Би Ти Ви медиа груп" - Крум Савов, обаче отрече за желанието на медийната група да участва в битката. "Няма такива индикации", отсече той, цитиран от "Труд".

"Канал 3" има договор да излъчва "В" група за целия следващ сезон. След това телевизията ще има право първа да влезе в преговори с БФС.

Изданието информира, че Нова се кани да пусне още един спортен канал - Диема Спорт 2. Документите за регистрация са били разгледани вчера на заседанието на Съвета за електронни медии, но са върнати за доуточняване. Няма информация дали вторият спортен канал от платения пакет на Диема ще увеличи абонаментната такса, която сега е 4 лв. месечно.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички