ЦСКА вкара 4 на Титоград и направи реванша протоколен


ЦСКА вкара 4 на Титоград и направи реванша протоколен
Снимка: Официален сайт на ЦСКА

13964 0

ЦСКА постигна убедителна победа срещу Титоград в първия предварителен кръг на Лига Европа. "Червените" победиха с 4:0 и по този начин направи протоколен реванша след седмица срещу черногорския ти. Попаденията отбелязаха Евандро през първата част, а през втората - Тиаго, Жеферсон и Малинов.

Очаквано ЦСКА пое инициативата от първата минута и имаше добра възможност пред себе си. Греъм Кери центрира от фаул, като Пламен Гълъбов опита удар, но много неточно. В 3' и Али Соу се отличи с пропуск. На границата на наказателното поле нападателят преодоля Аджана-Чинеду и напредна, като стреля по диагонал, но топката мина покрай вратата.

В 11' отново имаше опасност пред вратата на Иванович след два последователни корнера. В крайна сметка обаче опитите на домакините не бяха достатъчно точни. 5 минути по-късно се откри невероятен шанс и за черногорския тим. Гълъбов допусна грешка, което позволи на Джалович да се озове срещу Черниаускас при границата на вратарското поле. Все пак вратарят се оказа по-бърз и предотврати опасността.

В 23' отново се стигна до неразбирателство в защитата на "червените". Това позволи на Джалович да стигне до топката, а Менди Мамаду опита да стреля от дъгата. Томаш все пак изби топката в корнер. Две минути по-късно черногорците отново изпуснаха страхотен шанс след ъглов удар. Топката стигна до Джалович, който не успя да засече. В крайна сметка Черниаускас в хвана малко пред голлинията, като по този начин предотврати Томаш да си отбележи автогол.

В 27' едно от новите попълнения на домакините - Греъм Кери, опита изненадващ директен изстрел от пряк свободен удар, но топката мина над вратата. В 33' ЦСКА бе близо до откриването на резултата. Фабрини подаде към Кери. Той от аутлинията върна към точката на дузпата, където Тиаго и Фабрини само си попречиха, а ударът на португалеца бе неточен.

5 минути преди края домакините все пак откриха резултата. Тиаго стреля от фаул, а топката тупна точно пред Иванович, което му попречи да се намеси добре и изпусна топката. След това, макар с доза късмет, Евандро успя да се разпише за 1:0. 3 минути след това "червените" нацелиха гредата след ново статично положения, след което Гълъбов нанесе мощен удар, намерил страничния стълб.

И втората част започна с по-активна игра на ЦСКА. Тиаго и Кери имаха  възможности пред себе си, но малко не им достигна да удвоят преднината. В 53' все пак се стигна до втори гол във вратата на черногорците. Първо Иванович направи страхотно спасяване, но след това топката попадна в Тиаго, който засече с глава на опразнената врата.

След по-малко от 2 минути "червените" нанесоха още един удар, като този път след добавка точен бе Жеферсон.Али Соу изпревари Банович, след което опита удар, но Жеферсон беше на перфектната позиция, за да стреля в опразнената врата. След бързите два гола събитията на терена станаха далеч по-спокойни, като ЦСКА държеше топката и всичко продължи да се случва, както те искат.

В 72' влезлият като резерва Кристиян Малинов отбеляза красив гол от много далечно разстояние. Той се възползва от нова грешка на вратаря Иванович, който опита да я изчисти с левия крак, но я изпрати в краката на халфа, който без забавяне шутира от над 35 метра в празната врата. Три минути след това Джалович се измъкна и напредна вляво в наказателното поле, след което нанесе диагонален шут. Топката обаче се спря във външната страна на мрежата. Това бе и последното опасно положение в двубоя, като от ЦСКА се справиха със задачата да опазят мрежата си суха.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

ЦСКА: 30. Черниаускас, 2. Атанасов, 24. Томаш, 28. Гълъбов, 3. Жеферсон, 6. Пинто, 20. Тиаго, 8. Кери, 21. Фабрини, 10. Евандро, 22. Соу

Титоград: 26. Иванович, 2. Роганович, 4. Николич, 6. Райчевич, 8. Банович, 11. Мамаду, 14. Новович, 19. Живкович, 21. Аяна-Чинеду, 81. Павлович, 99. Джалович

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Столичани си завоюваха право на участие във втория по големина европейски клубен турнир, след като през миналия сезон завършиха на второ място в Първа лига. Черногорският тим от своя страна завърши на четвърто място в местното първенство през изминалия сезон.

Българският отбор е сочен за абсолютен фаворит и всичко друго освен победа би било огромна изненада. В клуба бяха привлечени цели седем нови играчи, а в същото време доста напуснаха. Най-изненадваща бе информацията, часове преди двубоя, свързана с капитана Николай Бодуров. В последния момент капитанът бе оставен извън групата за мача, което никак не се е харесало на 33-годишния защитник. Треньорите са преценили, че той не е готов на 100% за този двубой и няма да разчитат на него.

В Титоград нямат проблеми с контузени и наказани. Треньорът Драголюб Джуретич се очаква да заложи на Иванович под рамката и Роганович, Банович, Живкович и Новович в защита. Миличкович и Николич ще са двойката в средата на терена, а Диванович и Павлович ще действат по крилата. В атака пък ще се разчита на дуото Джалович и Мамаду.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички