ЦСКА прегази Дунав (Русе) и завърши 2019 г. с победа


ЦСКА прегази Дунав (Русе) и завърши 2019 г. с победа
Снимка: Официален сайт на ЦСКА

4808 0

ЦСКА разгроми Дунав Русе с 4:0 в последния мач за календарната 2019 година. Срещата бе с начален час 16:30, но заради проблем с осветлението започна 20 минути по-късно. "Червените" контролираха двубоя през цялото време и не се затрудниха срещу русенци. В голмайстори за домакините се превърнаха Тиаго, Али Соу, Греъм Кери и Пинто.

В 4' Али Соу получи топката в наказателното поле и успя да се освободи от играч на гостите. След това стреля от малък ъгъл, но вратарят Благой Макенджиев успя да се справи с първата по-опасна ситуация в двубоя. В 12' Греъм Кери стреля силно от границата на наказателното поле, но Макенджиев изби. Изцяло "червените" владееха инициативата на терена, но до чисто голово положение не успяха да стигнат в първите 20 минути.

В 25' русенци създадоха такова, но го пропиляха. лагой Макенджиев намери Стефан Христов, който финтира Турицов и стреля много силно. Густаво Бусато успя да избие, но топката попадна в краката на Митко Русанов, който обаче от близко разстояние по-скоро изчисти, вместо да нанесе удар.

7 минути след това домакините откриха резултата. Тиаго напредна и стреля силно, след което топката рикошира в крака на капитана на гостите Мартин Ковачев и влетя в мрежата на Благой Макенджиев. До края на полувремето домакините продължиха да атакуват, като в 45' Али Соу пропусна от чиста позиция след грешка в защитата на русенци.

И втората част продължи под диктовката на домакините. В 59' Али Соу успя да се разпише. Пинто навлезе в наказателното поле, след като премина покрай Мартин Ковачев и върна към Али Соу, който този път не сгреши за 2:0.

В 68' ЦСКА стигна и до трети гол, който бе дело на Греъм Кери. Той се възползва по отличен начин от подаване на Али Соу и оформи резултата на 3:0. 5 минути след това Пинто вкара четвърти гол след силен удар от границата на наказателното поле.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

ЦСКА: 13. Бусато, 19. Турицов, 28. Гълъбов, 11. Занев, 18. Мазику, 6. Пинто, 15. Малинов, 8. Кери, 20. Тиаго, 14. Отабор, 22. Соу

ДУНАВ: 21. Макенджиев, 77. Костадинов, 11. Димов, 16. Ковачев, 5. Николов, 22. Милчев, 8. Щерев, 29. Върбанов, 12. Кавалканте, 17. Русанов, 99. Христов

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Очаква се Крушчич да заложи на много по-офанзивна тактика и да пусне двама в атака. Това са изтърпелият наказанието си голмайстор Али Coy и Тони Уот , който компенсира липсата на отлична форма през есента с огромно желание. Извън групата най-вероятно ще остане Евандро, който беше болен през цялата седмица. Милош Крушчич трябва да се справи и с няколко проблема. Той не може да разчита на трайно контузените Енрике Рафаел и Жанио Бикел, а извън състава ще бъде и получилият разтежение испанец Раул Албентоса.

В същото време Дунав ще се опита да изиграе достоен последен мач за годината, макар че пристига в София с куп проблеми. Треньорът Людмил Киров не може да използва и наказаните Александър Исаевски и Ивайло Лазаров. Така той попълни отбора си с няколко юноши от отборите в елитните групи до 17 и 19 години. Това трябва да е последен мач за Ахмед Ахмедов с фланелката на Дунав. Очаква се таранът на русенци през зимата да премине именно в тима на ЦСКА, където да засили конкуренцията в атака. Мечо, както го наричат феновете в Русе, ще се опита да направи голям последен мач за Дунав.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички