ЦСКА почти е договорил продажбата на Али Соу

ЦСКА е договорил продажбата на голмайстора си Али Соу в египетския Ал Ахли. Според египетския спортен сайт Elwatan Sport двата клуба са се разбрали за трансфера на нападателя, а сумата, за която той ще бъде продаден, е 4 милиона евро. Гамбийският голаджия ще подпише договор за 4 години и половина, като единствено остава Бордът на директорите на Ал Ахли да одобри трансфера.

Първоначално от египетския клуб са предложили 2,5 милиона евро за услугите на Али Соу. „Армейците“ обаче са отказали и са искали по-висока сума, тъй като е имало и други оферти за нападателя. В крайна сметка двата клуба са се разбрали за сумата от 4 милиона, а лично шефът в тима от Кайро Амир Тауфик е пътувал до София, за да финализира сделката. ЦСКА е на път да осъществи нов сериозен изходящ трансфер, след като през миналата зима продаде Кирил Десподов на Каляри за сходна сума.

Хегемон в страната си дава 1 млн. евро за Соу, ЦСКА иска повече

Египетският Ал Ахли предлага около 1 милион евро за звездата на ЦСКА Али Соу, но от "червените" искат да вземат поне с 500 000 повече за своя игр...

25-годишният Соу премина на „Българска армия“ през зимата на миналата година от италианския Киево, като отбеляза 20 гола в Първа лига за изминалата календарна година. През настоящата кампания той има 9 гола в 19 мача за ЦСКА в първенството и е водещият реализатор на тима. А ето кой се очаква да води атаката на ЦСКА при отсъствието на Соу.

Още по темата

Please select answer!