"Син терор" в Стара Загора и Левски отново е в топ 3


"Син терор" в Стара Загора и Левски отново е в топ 3
Снимка: Оф. сайт на Левски

4734 0

Левски продължи с убедителните си изяви в последния месец и успя да се завърне на 3-ото място в Първа лига, което изгуби след злополучната серия от 4 поредни загуби след подновяването на първенството. Воденият от Делио Роси тим стигна до изключително лесна победа с 4:0 над Берое в Стара Загора и дръпна с едни гърди пред заралии в спора за място в Европа догодина.

Всичко в срещата беше решено до почивката, като голмайсторът на "сините" Давид Яблонски прекрати головата си суша и вкара красив гол в 21', с което сметката му за сезона набъбна до 10 попадения във всички турнири.

В 45' пък Жорди Гомес подпечата победата на своите с гол-шедьовър от 25 метра, при който вратарят Георги Аргилашки нямаше никакъв шанс да реагира на снаряда, пратен от бившия играч на Уигън.

В 85' пък Прохазка направи разликата 3 гола, докато Паулиньо с 3-ия си гол за "сините" фиксира крайното 0:4 в полза на 26-кратните шампиони на България.

Благодарение на 3-те точки, Левски събра актив от 57 точки, изпреварвайки в класирането днешния си съперник, който е с 55. Също така столичани печелят в Стара Загора за пръв път от 2012 година. За последно "сините" вкараха 4 гола в Стара Загора през 2005 година, но тогава двата тима завършиха наравно в един от най-зрелищните двубои в последните 20 години в България.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Берое се опита да установи натиск в началните минути и стигна до опасно положение в 9'. При центриране в наказателното поле Райнов успя да стреля с глава, но Митрев спаси, а след това нападател в зелено беше блокиран от Белаид при добавката.

В 21' гостите успяха да открият резултата. Прохазка хвърли тъч към Буш, който с глава подаде към Обертан зад него. Топката попадна между двама защитници на Берое, като Желев я предостави на Яблонски. Той с топовен удар от 13 метра заби топката във вратата - 0:1 за "сините".

11 минути по-късно домакините получиха шанс да изравнят. Топката беше отнета от Прохазка и Цонев я подаде веднага на Охене в наказателното поле. Той върна за Еуженио, който стреля техничко, но топката премина на сантиметри от страничния стълб. В 35' Обертан нахлу през центъра и игра на двойно подаване с Буш, освободи се за изстрел и стреля, но и неговият удар мина малко встрани от вратата.

В последната секунда на добавеното време Жорди Гомес вкара безспорният гол №1 на сезона - топовен удар от 25 метра, който свари неподготвен Георги Аргилашки.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Гостите изключително умело убиха темпото в мача и не позволяваха никакви ситуации пред вратата на Божидар Митрев. В опит да промени развоя, Томаш пусна в игра не напълно възстановения Камбуров, но и той не внесе нужната свежест в играта на Берое.

Вместо Берое да върне интригата, в 85' Левски стигна до 3-и гол. Роман Прохазка получи топката в наказателното поле и обмисляше да центрира топката. Никой обаче не го пресрещна и той реши да стреля силно с десния крак, Аргилашки не успя да реагира добре и словакът вкара във втори пореден мач - 0:3.

Само 3 минути по-късно резервата Белмонт напредна през центъра и пусна отличен пас между защитниците за Паулиньо, който остана сам срещу вратаря и отбеляза безпроблемно - 0:4. В 90' Белмонт пропусна да вкара за 0:5.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

БЕРОЕ: Георги Аргилашки, Милен Желев, Иван Бандаловски, Камен Хаджиев, Матеус Леони, Мартин Райнов, Карлос Охене, Марко Адамович, Педро Еуженио, Рубен Бригидо, Борислав Цонев

ЛЕВСКИ: Божидар Митрев, Роман Прохазка, Давид Яблонски, Аймен Белаид, Иван Горанов, Жорди Гомес, Филипе Нашименто, Васил Панайотов, Габриел Обертан, Паулиньо, Сержиу Буш

ПРЕДИ ДВУБОЯ

"Сините" изпуснаха 3-ата позиция в класирането, след като влязоха в много лоша серия от 4 поредни загуби и равенство. Тя беше спряна в последния кръг с успех 2:0 над Верея, но Берое остава в по-добра позиция в подреждането. Воденият от Александър Томаш тим записа тежко поражение със 7:1 от Лудогорец, а в посления кръг завърши 1:1 с ЦСКА. Въпреки това заралии водят с 1 точка пред Левски.

"Сините" за последно спечелиха срещу Берое през октомври 2016 година. Последният успех на Левски в Стара Загора пък е от 2012 година, а в този период 26-кратните шампиони загубиха 5 мача и веднъж стигнаха до равенство.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички