ЦСКА и Стяуа се договориха за Чорбаджийски, ясни са финансовите параметри на трансфера


ЦСКА и Стяуа се договориха за Чорбаджийски, ясни са финансовите параметри на трансфера

2727 0

В Румъния обявиха, че ЦСКА е постигнал споразумение за трансфера на защитника Божидар Чорбаджийски в Стяуа. Стана ясна и трансферната сума, която е едва 50 000 евро. Срещу тези пари бранителят ще играе под наем в румънския гранд до 2020 година, а ако реши да откупи правата му, клубът на Джиджи Бекали ще трябва да брои още 450 000 евро.

Днес преди обяд националът е пристигнал в Букурещ в компанията на агент. Единственото, което е казал пред журналисти, е: "Щастлив съм, че идвам в Румъния".

Изданието digisport.ro пише, че през последните няколко години Чорбаджийски е имал предложения, които са били по-високи от приетите от ЦСКА сега. Клубният бос Гриша Ганчев обаче е решил да задържи защитника, тъй като е бил убеден, че ще вземе значителна сума за него.

"Подобно на румънските играчи, за българските няма много голямо търсене на международния пазар, така че ЦСКА е рискувал да остане без парите, за които мечтае. Освен това, това лято ЦСКА купи защитника Раул Албентоса и Чорбаджийски няма да е съгласен да седи на пейката заради него", пишат румънските колеги. А дали клубът ще продава и нападателя Али Соу вижте в този материал. 

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Парите и спортът


Смешните суми, които клубовете плащали на звездите в зората на футбола

Доходите на футболистите от найй-висока класа в наши дни възлизат на десетки милиони евро. За своята кариера...

Реклама

Най-четени новини


виж всички
Реклама