ЦСКА и "Българска армия" видяха съвременен вариант на "Опълченците на Шипка"


ЦСКА и "Българска армия" видяха съвременен вариант на "Опълченците на Шипка"
Снимка: БГНЕС

1967 0

С ясната идея за дербито срещу Левски, ЦСКА пропусна да вземе един от задължителните си мачове - този срещу Пирин. В последен мач от неделната програма на Първа лига "червените" не успяха да вкарат на "орлетата" и завършиха 0:0 срещу селекцията на Милен Радуканов.

Гостите нямаха никаква идея за атака в срещата, като през всичките 90 минути се отбраняваха плътно около своето наказателно поле. През първите 45 минути футболистите на Стамен Белчев имаха твърде малко положения, докато през второто полувреме и късметът изневери на Фернандо Каранга и компания.

Треньорът може да бъде един от винените за неуспеха на ЦСКА, след като остави на пейката ключови футболисти като Меркадо, Манолев, Малинов и други, но безспорно Пирин извади сериозен късмет, че си тръгна с точка от София. Футболистите на Радуканов отправиха едва 2 далечни удара в мача и почти не минаваха центъра, докато ЦСКА отправи цели 24 изстрела, 8 от които точни.

За пръв път от мача срещу Лудогорец ЦСКА пропуска да се разпише в мач от Първа лига. Това е второ поредно равенство в шампионата за "армейците", които изостанаха на 3 точки от шампионите в спора за титлата. В същото време Левски е вече на само 3 точки от ЦСКА, седмица преди дербито между столичните грандове.

Старши-треньорът на ЦСКА Стамен Белчев предприе много сериозен риск със своя състав, след като куп титуляри останаха на резервната скамейка, за да бъдат пазени за дербито срещу Левски. И това даде отражение в представянето на най-резултатния отбор през настоящия сезон.

Още в самото начало Фернандо Каранга получи лека травма в бедрото, но въпреки това наставникът не го смени до самия край на срещата, а обичайното му високо ниво определено отсъстваше след този момент през първото полувреме.

Пирин рядко минаваше дори центъра, като играчите в зелено изцяло се отбраняваха. Това доведе до много удари отдалеч, които обаче бяха и доста неточни. Най-добрите положения за "червените" профука Енрике, който на няколко пъти от удобни ситуации в наказателното поле стреля крайно неточно - 0:0 до почивката.

Далеч по-съсредоточено заигра ЦСКА през вторите 45 минути. До голяма степен това се дължеше и на ранното влизане на Станислав Манолев - още в 59', като "червените" редуваха положение след положение. Благой Макенджиев направи няколко страхотни спасявания срещу Кулма и Лое, докато Каранга продължаваше да се представя слабо, зорко пазен от Сандев.

В 89' Меркадо качи топката на главата на Фернандо Каранга, който обаче от 2 метра с глава прати топката над вратата. До самия край на срещата Пирин се отбраняваше с 9 души в собственото си наказателно поле и оцеля при финалните "червени" опити за гол. В последната секунда Станислав Манолев получи страхотен шанс за гол, след като се озова на добра позиция странично от вратата, но ударът му излезе в аут.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички