Босът на Сепси: Целият стадион викаше: "цигани"! УЕФА трябва да се произнесе


Босът на Сепси: Целият стадион викаше: "цигани"! УЕФА трябва да се произнесе
Снимка: БГНЕС

6760 0

Сепси постигна изненада с победата си с 2:0 срещу ЦСКА на стадиона "Българския армия". Реваншът в Румъния е в четвъртък (3 август), като отборът на Саша Илич ще има много трудна задача в постигането на обрат,

Успехът дойде чрез Николае Паун (68'), след продължителна атака, а накрая и чрез Роланд Варга (81), който се възползва от грешно излизане на Густаво Бусато и вкара ефектно от далечна дистанция.

Босът на Сепси иска УЕФА да се сезира

След мача босът на румънския тим Ласло Диосеги категоризира резултата като най-важния в историята на клуба Сепси, но се оплака от поведението на българските фенове. Според него те с атакували по различни начини треньорския щаб и са скандирали: "цигани, циганите".

"Да, имаше проблеми на трибуните. За съжаление ние бяхме горе, във ВИП-а. Естествено се радвахме на нашия гол, а привържениците им хвърляха бутилки, всякакви предмети, запалки. ова не е добре за българския футбол.Дори и да загубиш не е добре да хвърляш запалки или вода.Наистина трябваше да избягвам два-три пъти да не ме ударят с бутилки с вода", сподели той след двубоя.

Да наричаме нещата с истинските им имена. Целият стадион викаше "Цигани, цигани". Това не е правилно през 2023 г. Мисля, че УЕФА ще се самосезира и те също ще получат заслуженото. Недопустимо е да има расизъм, ксенофобия и т.н.

Привърженици на "червените" аплодирали Сепси

"Не съм мислил за подход. Много е рано. Вярвам, че УЕФА трябва да се сезира. Когато 12 000 души крещят нещо, няма как да го скриеш. Извика целия стадион и не бива! Във футбола понякога печелиш, понякога губиш. Мисля, че днес заслужихме победата. Трябва да признаем, че след последния съдийски сигнал от 12 000 фенове 3 000-4 000 аплодираха нашия отбор", каза Ласло Диосеги пред Digisport.

Победителят от този двубой ще се класира за 3-тия предварителен кръг на Лигата на конференциите и ще се изправи срещу победителя от дуела Торпедо Кутаиси – Актобе. Наставникът на ЦСКА Саша Илич след двубоя призна, че ще се нуждаят от много късмет, за да обърнат развоя.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички