Бивш играч на ЦСКА: Фенове на Левски ме обиждаха расистки, а в отбора им има по-тъмни от мен


Бивш играч на ЦСКА: Фенове на Левски ме обиждаха расистки, а в отбора им има по-тъмни от мен
Снимка: Оф. сайт на ЦСКА

4662 0

Бившият защитник на ЦСКА Стивън Перейра се оплака от расизъм, на който е станал жертва по време на престоя си в България. Холандецът сподели, че обидите на расова основа са дошли най-вече в мача срещу Левски, в който той си вкара автогол. Перейра посочи, че играчи на "сините" също страдат от тези прояви на своите фенове.

"В България много малко хора говорят английски и все още има расизъм там. 2019 година е и очаквате, че това вече не е така, но, за съжаление, все пак се случва често във футбола. Със сигурност там го имаше, особено в големите мачове. Когато играехме дербито срещу Левски, към нас се чуха шумове. Но когато гледам отбора на Левски, имаше, така да се каже, по-тъмни играчи. Тогава си мислите: "За какво става въпрос?". Повярвайте ми, играчите на Левски също страдат от това. Въпреки че не им се подвиква, те все пак са техни привърженици. Такива неща са странни, там е различен свят. Тез дербита, така или иначе, са много интензивни. Ако загубите дерби, хората плачат на улицата", коментира Перейра за voetbalzone.nl.

"След мача с Левски успяхме да напуснем стадиона, но не беше толкова лесно, колкото след спечелен мач. В дните след това беше по-добре да не излизаш от вкъщи", допълни холандецът, който записа само 8 мача в Първа лига с екипа на ЦСКА. Сега той играе под наем за португалския Академика де Визеу, но признава, че не е искал да напуска "Българска армия", но е бил принуден.

"Наистина бях добре на мястото си в България, така че, нямах намерение да напускам. Но в тази ситуация се наложи. След 1-2 загуби треньорът бе сменен, а новият не ме хареса. Това се забелязва веднага, въз основа на това как действа срещу вас или какво казва", обясни бранителят. А кой друг играч на "червените" се оплака от расизъм в същия мач вижте в този материал. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички