Бивш играч и треньор в ЦСКА предупреди: Направят ли се един или два колебливи мача, може да се срине всичко


Бивш играч и треньор в ЦСКА предупреди: Направят ли се един или два колебливи мача, може да се срине всичко
Снимка: Cska.bg

3973 0

Бившият футболист и помощник треньор на ЦСКА - Ангел Червенков, даде интервю пред "Мач Телеграф", в което сподели мнението си за победата над ЦСКА 1948 през отминалия уикенд.

Той определи спечелените 3 точки като "важна стъпка към титлата" и отличи Тобиас Хайнц, който мигновенно след появяването си на терена е показал класата си:

"Важна стъпка към титлата, защото срещу ЦСКА имаше сериозен опонент. Тежък и равностоен мач се получи. ЦСКА не успя да се възползва от публиката си, която можеше да е по-близо до момчетата, но въпреки това се усещаше подкрепата на привържениците. Наистина се видя най-вече, че когато има нужната класа с влизането на Тобиас Хайнц, нещата се получиха и то много бързо. Беше влязъл преди две минути и реализира. Доста голяма крачка към титлата бе тази!", обясни Червенков, а след това допълни по отношение на ЦСКА 1948:

"Това е един от сериозните противници, които имат достатъчно класа и дълбочина в състава. Виждаме, че на резервната скамейка на ЦСКА 1948 има доста добри играчи. Два сериозна отбора се сблъскаха".

58-годишният специалист говори и за някои проблеми в "червените" редици: "Видяха се и доста проблеми в играта на ЦСКА, а върху тях не виждам да се работи. Има някои единици, които са колебливи. Не мога да ги кажа, защото по този начин ще отворя очите на много хора, но се виждат".

"Имаше голямо напрежение и в двата тима. Много технически грешки се получиха, особено през първата част. Не се рискуваше и мача вървеше към 0:0, ако не беше индивидуалната проява на Хайнц. В нападение се получиха нещата за щастие. Отборът трябва да играе на по-високо ниво и да не губи форма. Направят ли се един или два колебливи мача, може да се срине всичко", предупреди той и каза няколко думи за предстоящото домакинство на Спартак Варна (18 март):

"ЦСКА ще има доста проблеми срещу отбори, които играят затворено. Спартак Варна е съвсем различен отбор от този, който беше през есента. Отборът им още не е сработен, но имат добри изпълнители във всяка една линия. Виждам, че Херо търси синхрона, а той се постига трудно. Умеят да играят футбол и да контраатакуват опасно. Те показаха срещу Лудогорец една доста стойностна игра. Не са убедителни като гости. В Пазарджик не впечатлиха и не беше достатъчно, за да вземат мача. Играха по-добре, но недостатъчно".

За финал Ангел Червенков отличи ролята на привържениците: "Феновете са важна част от ЦСКА. Всички трябва да са заедно. Когато има единство и подкрепа нещата се получават. Много срещи бяха измъкнати с помощта на привържениците. Дано да бъдат на стадиона и да са зад отбора, защото момчетата имат нужда от подкрепата им. Шампион без публика не се става. Това е едно взаимно изживяване. Когато побеждаваш, виждаш радостта на хората. Поведението на феновете на ЦСКА в Бистрица беше европейско. ЦСКА винаги се е отличавал с висока интелигентност и ниво. Голяма стъпка беше победата над ЦСКА 1948, но има какво още да се желае в игрово отношение", завърши бившият футболист на "червените".

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Паузата в клубния футбол - време за освежаване на стадион "Българска армия"

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички