"Безумните" пари, които Ел Маестро прибира: Рекордна заплата в историята на ЦСКА?


"Безумните" пари, които Ел Маестро прибира: Рекордна заплата в историята на ЦСКА?
Снимка: Lap.bg

15942 0

Недоволството на феновете на ЦСКА спрямо старши треньора на отбора Нестор Ел Маестро се увеличава. То е свързано не само с незадоволителни резултати, но и с начина, по който играят "червените", както и с някои изказвания и прояви на наставника.

След загубата от Черно море, която потенциално може да остави "армейците" на шест точки от върха, ако Лудогорец вземе двата си мача пасив, се чуха и призиви за оставка от трибуните. А пред отбора предстои не по-малко важен дуел - четвъртфинал за Купата на България срещу Арда.

Колко е заплатата на Нестор Ел Маестро в ЦСКА?

Още: Абсурд или реалност: Ел Маестро изхвърча от ЦСКА още преди Арда - посочиха заместника му?

Нестор Ел Маестро прибира рекордна заплата в ЦСКА

Спекулира се, че ако и там ЦСКА се провали, то Ел Маестро ще се сбогува с поста си. Оказва се обаче, че това ще е в сериозен финансов ущърб на клуба, тъй като има сериозна неустойка. Тя е обвързана и с най-голямата заплата, която "червените" са давали на свой треньор в историята, пишат от "Блиц".

От изданието съобщават, че Нестор Ел Маестро е над всички свои колеги в българската Първа лига по възнаграждение и прибира огромната сума от 30 хиляди евро месечно (близо 60 хиляди лева). Това било повече дори и от заплатата на наставника на шампиона Лудогорец - Георги Дерменджиев.

Освен това изданието пише още, че няма треньор в историята на ЦСКА, който някога да е прибирал такава сума. При назначението на Ел Маестро същото издание написа, че той е втрещил ръководството на "армейците", когато е поискал тази заплата. За сравнение - бившият наставник Саша Илич прибирал около два пъти по-малко, отбелязва изданието.

Още: След загубата от Черно море: Тартор на "червената" агитка "унищожи" ръководството на ЦСКА

Те били шокирани от исканото, но след няколко часа все пак се свързали с бившия треньор на Щурм Грац и му осигурили това, което е поискал. Един от факторите е, че се счита за много харесван от Гриша Ганчев и благодетелят на "армейците" го е искал силно за старши треньор. Тогава изданието допълва, че на практика Ел Маестро е извил ръцете на Гриша Ганчев. Междувременно се появи информация, че дори Димитър Бербатов е лобирал за нов треньор в ЦСКА - ето за кого.

БФС сложи за ЦСКА - Арда съдия, когото гостите обвиниха, че помага на "червените"

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички