Безмилостен ЦСКА вкара 11 на Сарая и продължава напред за Купата


Безмилостен ЦСКА вкара 11 на Сарая и продължава напред за Купата

2609 0

ЦСКА рагроми Сарая с 11:0 в полуфинална среща от междуобластните квалификации на турнира за Купата на България. Двубоят се изигра на стадион „Георги Бенковски“ в Пазарджик пред около девет хиляди зрители.

„Червените“ доминираха през целия мач, като можеха да направят победата си още по-изразителна. Първото полувреме завърши при резултат 7:0, като четири от попаденията бяха вкарани за около десет минути. През второто ЦСКА отново беше по-добрият тим и без проблеми се класира за финала в междуобластните квалификации.

Там съперник на "червените" е Ботев (Ихтиман). Двубоят е на 9 септември. Победителят от този сблъсък ще играе на 1/16-финал в турнира, където вече участват и отборите от „А“ и „Б“ група.

Първо полувреме

ЦСКА започна ударно двубоя, като откри резултата още във втората минута. Точен бе Виктор Райчев, който отбеляза дебютния с гол с червения екип. Той засече центриране на Узунов и не остави шансове на стража на домакините.

Армейците продължиха да създават опасности пред вратата на Сарая, като десет минути по-късно резултатът стана 2:0. Голмайстор този път беше Костадин Хазуров, който беше оставен сам срещу вратаря Иван Спасов и с хубав изстрел прати топката в мрежата на домакините.

В 31-та минута Лазар Костов не се намеси убедително в наказателното поле на своя тим и вместо да изчисти топката, я прати в своята врата, с което направи резултата класически. 3:0 за ЦСКА.

Домакините не успяваха да намерят никакво противодействие на играта на „червените“ и в 38-та минута ЦСКА покачи преднината си на 4:0 след втори гол на Костадин Хазуров.

Именно Хазуров бе в основата на петия гол, след като направи асистенция към Радой Божилов. Само две минути по-късно Хазуров засече с глава центриране на Динчев отдясно и реализира своя хеттрик.

В добавеното време на първото полувреме „червените“ пречупиха съвсем своя съперник, след като Кирил Динчев се разписа от малък ъгъл и даде аванс на ЦСКА от 7:0 на почивката.

Второ полувреме

Въпреки убедителната си преднина, гостите не намалиха темпото и след почивката. Едва три минути след началото на второто полувреме, ЦСКА отново прати топката в мрежата на Спасов. Радой Божилов се разписва за втори път в срещата, отново от близко разстояние. В 53-тата минута Преслав Йорданов също откри головата си сметка в мача, като направи преднината на „червените“ 9:0.

В 67-та минута Сарая най-после отбеляза гол в мача. Попадението обаче не беше зачетено заради засада. Николай Воденичаров стреля от границата на наказателното поле, но двама негови съотборници бяха зад отбраната на ЦСКА.

В 85-тата минута разликата в полза на гостите стана двуцифрена. Николай Цветков се разписа във вратата на Спасов, след като засече центриране на Кикарин. Почти веднага след това левият бек на ЦСКА покачи на 11:0, като вкара първия си гол за армейците.

ЦСКА доигра срещата с 10 души, след като Петър Витанов предсрочно седна на пейката. Това обаче не повлия на представянето на двата тима и резултатът се запази.

Сарая – ЦСКА 0:11

Сарая: Иван Спасов, Аршинков, Станислав Петров, Костов, Христо Петров, Игнатов (53- Георгиев), Шиеков, Йорданов (46 - Враджев), Георги Спасов, Янков

ЦСКА: Господинов, Динчев, Чорбаджийски (56 - Кикарин), Иванов, Бранеков (46 - Васил Попов), Витанов, Божилов, Райчев, Цветков, Узунов, Хазуров (46 - Йорданов)

Стадион: „Георги Бенковски“, Пазарджик

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички