Берое ще сломява жесток и настървен ЦСКА на "Армията"


Берое ще сломява жесток и настървен ЦСКА на "Армията"

1481 0

В първия пролетен кръг серията на ЦСКА от 14 мача без загуба в А група (10-4-0) бе прекъсната от третия в класирането Локо (Сф). "Железничарите” постигнаха успех с 2:0. Въпреки поражението в "Надежда" "червените" запазиха аванса си от три точки пред конкурента за титлата Лудогорец.

Днес ЦСКА се явява на поправителен изпит след фиаското срещу Локо (Сф). 31-кратните шампиони играят с един от най-удобните си в исторически план съперници Берое, а срещата на "Армията" е със стартов час 17:00.

"Заралии" никога не са побеждавали "армейците" в гостуване, а въобще нямат успех над тях в "А" група от близо 25 години насам! И макар традицията да говори срещу старозагорци, те в никакъв случай не бива да бъдат подценявани. Напротив - Берое се намира в силна форма, като през новата година победи Лудогорец за купата с 2:1 и Локо Пд в А група с 3:0. "Зелените" паднаха от разградчани също за купата с 0:1, но тогава още в 14-ата минута десният им бек Боровский бе изгонен. Сега той ще бъде титуляр на "Армията".

Берое има и друг стимул, за да скочи с пълна сила срещу ЦСКА. Шампионът за 1986 г. все още не си е гарантирал участието в първата шестица, като два кръга преди разделението е на 4 точки от седмия Ботев (Пд).

Така днес на "Армията" се очаква много ожесточен мач, в който домакините ще искат да отмият срама от поражението в миналия кръг, а Берое ще играе за място сред най-добрите шест в елита и прекъсване на черната си серия срещу най-неудобния си в исторически план съперник.

Днес "армейците” ще потърсят победа с любимия резултат на треньора си - 1:0. ЦСКА ще се стреми първи да стигне до гол и след това да затвори мача с познатите тактически прийоми на Младенов. Рисковете в играта, особено през първото полувреме, ще са сведени до санитарния минимум. Освен това Стойчо ще разчита и на силното представяне на тима в Борисовата градина - през този сезон само Лудогорец (1:1) и Черно море (3:1) успяха да реализират голове на "Армията".

Теренът няма да бъде никак лек. В София през последните няколко дни вали сняг, като вчера се стигна дотам треньорският щаб да чисти тренировъчното игрище на Панчарево. Заради лошите метеорологични условия и липсата на база ЦСКА е с нарушен тренировъчен процес. Това е просто абсурдна, унизителна ситуация за най-успешния клуб в България, за която основна вина носи ръководството, което повече от година и половина не успява да осигури елементарни условия за подготовка и игра на първия отбор, пише "Тема Спорт". А иначе се бие в гърдите с приказки за титли и Шампионска лига.

В спортно-техническо отношение двамата наставници са почти напълно наясно със стартовите си състави. Стойчо Младенов има два въпроса за решаване. Единият е за партньор на Сънди в халфовата линия при отсъствието на контузения Маркиньос. Варианти са Бръкляча и Галчев, като хърватинът е с малко по-високи шансове. Другата въпросителна е кой да е ляво крило на мястото на наказания Соарес - изборът е между Милисавлевич и Фортеш и най-вероятно ще се заложи на по-големия опит на сърбина.

Петър Хубчев има само една дилема по състава - кой да играе вместо наказания Самир.Аясс. Изборът е сведен до Антон Огнянов или Крис Гади, като първият е с по-големи шансове.

ЦСКА – Берое

17:00, "Българска армия"

Съдия: Таско Тасков

Вероятни състави:

ЦСКА: Дивиш – Василев, Тунчев, Оршулич, Кукоч, Сънди, Бъркляча, Силва, Фелипе, Милисавлевич, Жоаким

Треньор: Стойчо Младенов

Берое: Макенджиев – Боровский, Зафиров, Ив. Иванов, Пенев, Джоман, Г.Костадинов, Огнянов, Елиаш, Керкар, Мапуку

Треньор: Петър Хубчев

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички