Асен Дончев сам е поискал да бие дузпа срещу Славия


Асен Дончев сам е поискал да бие дузпа срещу Славия
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

2522 0

Младият футболист на ЦСКА Асен Дончев, който влезе като резерва в последните секунди в мача срещу Славия за Купата на България, помогна на своя тим да се класира на трети пореден финал в турнира след много хубаво изпълнена и почти неспасяема дузпа.

20-годишният младок логично не успя да докосне топката, след като принудително замени Йоан Баи след тежкия сблъсък със Светослав Вуцов, но той изпълни своята дузпа по великолепен начин, показвайки желязна психика. Треньорът на ЦСКА Алън Пардю призна, че Дончев сам е поискал да бие от бялата точка.

"Не познавам играчите толкова добре, за някои бях уверен, че ще стрелят, имаше и няколко, които бяха по-резервирани. Но Асен Дончев ме дръпна настрана и ми каза "Искам една, нека да бия!" и аз го питах "Сигурен ли си?" - и той отвърна "Да!".

Това беше страхотно заради самочувствието и увереността му и именно от такова самочувствие се нуждае целият отбор", разкри Алън Пардю и сподели, че след 5-6-ата дузпа е оставил играчите сами да определят кой да стреля.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички