Арда пропусна да бие и ЦСКА в края, но пак взе точка: "Червените" отново разочароваха (ВИДЕО)


Арда пропусна да бие и ЦСКА в края, но пак взе точка: "Червените" отново разочароваха (ВИДЕО)
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

5790 0

След като в миналия кръг Арда спря Лудогорец, сега тимът се противопостави и на ЦСКА. Двата отбора приключиха при равенство без попадения - 0:0. По подобие на мача срещу "орлите" - тук също гостите можеха да съжаляват, че не отбелязаха, като добри положения пропиляха Преслав Боруков и Станислав Иванов.

За футболистите на Нестор Ел Маестро пък това бе второ поредно разочароващо представяне. И докато срещу Пирин Благоевград трите точки бяха измъкнати след обрат, то в този случай "армейците" пропуснаха да се доближат до върха. Затвърждава се цялостният спад в играта на "червените" от дербито срещу Левски (включително) насам.

Те бяха отборът, който повече търсеше попадението през почти цялата среща. Арда обаче често използваше скоростта на Станислав Иванов, което създаваше опасни положения. В края дори имаше период, в който не домакините, а гостите оформиха финален натиск. При него Боруков бе изключително близо до гола.

За ЦСКА пък при една от най-добрите ситуации гредата се оказа пречка. Появилият се като резерва Естрада набра скорост в наказателното поле и стреля мощно, но ключов рикошет извади топката в корнер, като преди това се отклони и в страничния стълб.

Домакините не успяха да победят по традиция удобен за тях съперник в последните години, който така и не може да ги сломи вече доста време. При най-скорошните им 7 срещи (преди тази) във всички турнири Арда имаше само 1 равенство при 6 поражения.

Така "армейците" събраха 29 точки на третата позиция - 2 по-малко от Локомотив Пловдив и 3 от Черно море (но и двата тима са с мач повече). Те обаче рискуват да бъдат изравнени от Левски, който среща Берое. Арда пък остава шести с 24 точки, колкото има и шампионът Лудогорец (който е с мач пасив).

Следващите изпитания и за ЦСКА, и за Арда са отложени срещи. "Армейците" ще гостуват във Велико Търново на Етър (сряда - 01.11), докато кърджалии имат нов тежък дуел - срещу другия столичен гранд Левски, но като домакин (сряда - 01.11).

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

ЦСКА започна по-активно срещата. В петата минута Назон се пребори добре с Крачунов, влезе опасно в наказателното поле и опита подаване към Хайнц, който бе непосредствено пред голлинията. След рикошет обаче топката се озова в ръцете на Господинов.

Натискът на домакините продължи. В следващите минути Хайнц опита изстрел отдалеч, но бе блокиран, за да се стигне до корнер (след неговото изпълнение без нови опасности). В десетата минута пък Турицов се пребори добре с Тилев и подаде остро в наказателното поле, но Господинов отново улови.

След около четвърт час игра Махмутович гърдира топката, за да може Бусато да улови. Бразилският страж обаче се поколеба, централният бранител бе натиснат и топката за малко да му бъде отнета на критично място в наказателното поле. Все пак защитникът успя да задържи, макар и трудно.

Малко след това се стигна и до най-опасната ситуация в мача. Назон задържа добре и комбинира с Хайнц, който си намери място за изстрел след добър контрол над топката. Изпълнението му по земя обаче мина с малко покрай страничния стълб.

В следващите минути имаше затишие от по-сериозни голови положения. След половин час игра пък Арда наложи своеобразен натиск след няколко поредни опасни центрирания в наказателното поле. При едно от тях и Бусато трябваше да се намесва след коварно подаване, превърнало се в удар, от Цонев. След това последваха още две центрирания, а всичко приключи с удар с глава, който прати топката в ръцете на Бусато.

Около десетина минути преди края на първата част Назон получи топката и влезе опасно в наказателното поле, където след залъгващо движение стреля с по-слабия си ляв крак. И в този случай обаче Господинов се намеси. Атаката продължи, но впоследствие бе вдигнат флаг за засада на Назон.

В 40-ата минута ъглов удар бе изпълнен заучено, а Хайнц намери Махмутович непокрит в наказателното поле. Бранителят обаче не осъществи добър контакт с топката и я прати покрай вратата от изключително добра позиция.

В първата минута от добавеното полувреме Фаетон стреля от дъгата на наказателното поле. Ударът нямаше много сила, но бе по земя и пласиран право в ъгъла. Там обаче Господинов се отличи с ключова намеса и изби в ъглов удар. След неговото изпълнение се стигна до неразбории в наказателното поле на Арда, но в крайна сметка топката бе изчистена.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Станислав Иванов пропусна най-чистата възможност за гостите минути след старта на втората част. Той се пребори с Христов и напредна на скорост, като стреля мощно в Бусато от наказателното поле. Бразилският вратар не успя да улови, а отбитата топка се върна в Иванов, но той бе затворен.

ЦСКА отговори със силно хвърлен тъч от Юга. След отбита топка Хайнц получи шанс за изстрел, но изпълнението му от много опасна ситуация бе отклонено. Последваха два поредни корнера, като след втория Махмутович стреля с глава, но твърде слабо - Господинов улови без проблеми.

В 56-ата минута Юга изпълни нов силен тъч, превърнал се в центриране. Той намери Назон, който стреля с гръб към вратата, а топката бе изчистена току пред голлинията. В случая обаче бе отсъдено нарушение заради действие на Линдсет спрямо Господинов, при което леко го подпря с ръка.

Малко след това се стигна до напрежение между двата отбора. Назон извърши нарушение срещу Принс, докато го пресираше. Играчът на Арда реагира бурно и блъсна без топка Назон, заради което получи жълт картон.

След час игра Махмутович фаулира Боруков, а след последвалото центриране от фала се стигна до опасен удар с глава, който обаче мина покрай страничната греда.

В 63-тата минута Ел Маестро направи много офанзивна смяна. Той изкара Кареасо и в игра влезе Естрада, докато по същото време на терена бяха и Назон, и Фаетон.

Около пет минути след това Хайнц опита изненадващ изстрел от пряк свободен удар, който по-скоро предполагаше центриране. Въпреки това Господинов се намеси. В 70-ата минута пък Естрада бе близо до гола. Той напредна с топка в крака и отправи мощен изстрел, но топката рикошира в крака на съперников играч и излезе в корнер, след като преди това се отклони в страничния стълб.

В 78-ата минута гостите стигнаха до най-чистия си шанс за гол. Станислав Иванов получи хитро подаване в наказателното поле, направи лъжливо движение и се озова сам срещу Бусато. Бразилският страж обаче предвидливо излезе да скъси дистанция и спаси отбора си.

В следващите минути не само че ЦСКА не успя да наложи натиск, но и Арда стана по-активният отбор на терена. Това почти даде резултат в 86-ата минута, когато Борусков получи в наказателното поле и отправи силен удар, който мина с малко покрай страничния стълб.

В четвъртата от петминутното добавено време Назон бе изведен от Линдсет вляво в наказателното поле и опита успореден на голлинията пас. Току преди Асприля да се хвърли на шпагат обаче топката бе избита в корнер.

Мачът завърши с четири поредни ъглови удара за ЦСКА, но гол така и не падна.

СЪСТАВИ

ЦСКА: Бусато, Шакич, Махмутович, Петров, Турицов, Юга, Кареасо, Линдсет, Хайнц, Фаетон, Назон

Арда: Господинов, Сако, Крачунов, Стойчев, Окезие, Юруков, Йорданов, Цонев, Иванов, Тилев, Боруков

ПРЕДИ МАЧА

В подреждането Арда е шести с 23 точки - една по-малко от Лудогорец. Следват Левски и ЦСКА със съответно по 26 и 28, но и с по един мач повече. Така при евентуален успех над "армейците" тимът от Кърджали ще го доближи на 2 пункта и мач пасив.

Арда все още няма победа срещу този съперник във всички турнири. В общо 12 срещи столичани са записали 8 победи и 4 равенства, като през 2021 година двата отбора играят във финала за Купата на България, където "армейците" надделяват с 1:0.

Срещите им в шампионата пък са общо девет, като ЦСКА излиза победител в пет от тях. В последно време Арда играе още по-трудно срещу този опонента, записвайки само 1 равенство от 7 мача във всички турнири. През този сезон обаче Арда се представя на по-високо ниво от последните години и за ЦСКА няма да бъде никак лесно.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички