Ангел Грънчов скочи на ЦСКА - Ганчеви убили чара, емоцията и същността на ЦСКА


Ангел Грънчов скочи на ЦСКА - Ганчеви убили чара, емоцията и същността на ЦСКА
Снимка: БГНЕС

4906 0

Един от дълголетните футболисти на ЦСКА през миналото десетилетие - Ангел Грънчов, се изказа много остро по адрес на настоящите собственици на клуба. Пред Sportal той обвини Ганчеви, че са успели да убият чара, емоцията и същността на 31-кратните шампиони. 

Грънчов прекара 6 сезона в ЦСКА

Бранителят, който понастоящем е част от Спартак Варна, смята, че е било грешка завръщането на "червените" в елита чрез преименуването на Литекс. 

Припомняме ви, че Грънчов бе част от представителния тим на "червените" през сезоните 2010/2011,2011/2012, 2012/2013, 2013/2014, 2015/2016 и за последно игра в края на сезона в Трета лига. След това имаше периоди в Локомотив Пловдив, ЦСКА 1948 и други. 

Мнението на футболиста 

"Много грешки се направиха. Изгуби се чарът, изгуби се емоцията, изгуби се същността на ЦСКА. Пое се по един много противоречив път. Да, пристигнаха чужденци след това - няма как, все пак Литекс тогава имаше договори с немалък брой чужденци, те са един вид стока за ръководителите на клуба, няма как да бъдат освободени. Поради тази причина се озоваха на "Армията". Може би идеята е била да бъдат налагани, а след това продавани. Все пак Гриша Ганчев през годините е осъществил не един и два трансфера, изкарал е много пари, тази материя му е доста позната. За мен и като футболист, и като фен, това не беше правилно. И тогава казах, и сега казвам, че не съм съгласен, но това е единственото нещо, което мога да направя.

Дали ще ме видите на новия стадион "Българска армия"? Това е много спорен въпрос, защото не чувствам този клуб и хората, които го управляват като цесекари и ЦСКА. Да, ЦСКА е там, където са феновете. Феновете избраха този път, уважавам тяхното мнение - имам безброй приятели, които са фенове на ЦСКА. Просто за мен това никога няма да бъде същият отбор, в който съм играл. Хората, които го управляват в момента взеха тази идентичност, чар и романтика, която неимоверно е съпътствала ЦСКА дълги години преди още аз да съм роден. Не говоря за дружества, преименуване и т.н., защото това се е случвало и ще се случва и в бъдеще с много други клубове. Говоря просто за морални и етични действия", категоричен е Грънчов.

Вижте кой дълголетен футболист на ЦСКА получава нов договор!

Още: Страхотни приятелски лагери между ЦСКА, Лудогорец и Ботев Пловдив на път към България

Дерменджиев със странен отговор дали иска играчи на ЦСКА - каза и говорил ли е с Ел Маестро

Петров: Не показахме лошо лице в контролите - няма да имаме проблеми в борбата

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички