Ангел Червенков пита чрез Sportline: Къде са българите в ЦСКА?


Ангел Червенков пита чрез Sportline:  Къде са българите в ЦСКА?
Снимка: Getty Images / Guliver

4201 0

Бившият защитник на ЦСКА и треньор в ДЮШ на "червените" Ангел Червенков коментира актуалните въпроси около клуба, в който игра 3 сезона. Специалистът призова ръководството на клуба да разкрие какъв е сериозният проблем, който е довел класен отбор като ЦСКА до трите поредни загуби през пролетта.

Г-н Червенков, чуха се доста мнения, споделете вашето за причината за срива в ЦСКА.

- Това най-добре го знаят в спортно-техническото ръководство. Недопустимо е отбор с класата на ЦСКА да постига такива резултати. Лагерът от 41 дни е една от причините според мен, но да имаш противници като Локо (Сф), Берое, които не те превъзхождат, а да губиш... Щом не можеш да ги победиш, значи има много сериозен проблем, нека кажат какъв е от ръководството. Видя се, че ЦСКА не показа добър футбол и не оправда очакванията на привържениците.

Стойчо Младенов ли е виновен за това и трябва ли да си тръгне?

- Няма да взимам отношение към колега. Моето желание е ЦСКА да се стабилизира и да бъде фактор в първенството.

Как ще се отрази напускането на Петър Манджуков и какво мислите за неговите мотиви?

- Мотивите са ясни и точни, хубаво е, че се изказва директно, за да знаят милионите привърженици на ЦСКА какво се случва в клуба. Ще е жалко за структурата на ЦСКА, ако напусне. Клубът има нужда от такива хора, които го обичат и имат средства, за да му помагат. Не са много хората в България, които помагат на спорта.

В тази връзка на какво се дължи според вас отдръпването на хората с възможности от футбола, от "А" група?

- Не е лесно да си управляващ футболен клуб. Трябва да имаш ясна политика, преценка и добра екипност. Без добра прогностика и правилно управление няма как да се получат нещата. Трябва да се следят тенденциите на световния спорт, как може да е печеливша инвестицията ти. Освен това в България няма достатъчно добри кадри. Нещата не опират само до това да имаш добър президент, но и на останалите ръководни постове хората трябва да са на ниво. Всеки трябва да знае за какво отговаря и тогава нещата се получават.

А добрите кадри често ги изпускат да работят в чужбина.

- Да, защото често са неудобни.

Имаше ли нещо нередно в мача между "Ботев" (Пловдив) и ЦСКА в Коматево?

- Не мисля, гледах мача. Просто ЦСКА не игра на очакваното ниво и закономерно загуби. "Ботев" игра по-добре, повече искаше победата.

Нормално ли е според вас фенове на ЦСКА да притискат играчите с призиви: "Легнете на "Ботев", за да прецакаме "Левски"!"?

- Не може да слагаме всички фенове под един общ знаменател. Вярно е, че много от привържениците искат "Левски" да е на по-ниска позиция. Но други искат ЦСКА да побеждава. Изискванията на феновете на ЦСКА са много простички: Отборът винаги да побеждава, да го постига с добра игра и да печели с резултат. Това са справедливи искания.

Вие като треньор на смятате ли, че е по-добре "червените" да сменят схемата си на игра и как бихте действал вие с наличните играчи?

- Не е коректно да коментирам, макар да имам свое мнение. Стойчо Младенов е човекът, който взима решенията.

Според някои липсата на Серджиу Буш е повлияла на играта.

- Не съм сигурен, че един човек решава нещата. Буш да не е извънземен, да не е вкарал 30 гола в един сезон, че да е незаменим? Има си достатъчно футболисти като конкуренция. Един човек, колкото и добър да е, не решава нищо.

Оптимист ли сте за представянето на ЦСКА занапред?

- Аз се надявам! Надявам се, че ще се стабилизират. Има нещо, което ме притесни: в този отбор винаги е имало дух, стремеж към първото място. А през второто полувреме на мача с "Ботев", когато остана само един българин на терена, това, което видях, не ми допада. Би трябвало да има още българи в състава, които да са лидери, да драпат за победата. Сещате се, когато в ЦСКА беше Гъргоров как той се представяше и вдигаше нивото.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички