Сашо Костов: Гунди щеше да го е срам от "Ботев" - ЦСКА


Сашо Костов: Гунди щеше да го е срам от "Ботев" - ЦСКА
Снимка: Фонд сектор Б

3347 1

"Гунди щеше да го е срам, както и мен ме е срам, от мача "Ботев" - ЦСКА (2:0), който унижи не само "Левски", но и българския футбол." Тежките думи са на легендарния нападател Александър Костов, чието име се връзва най-вече с Отбора на народа.

В началото на 60-те години на миналия век обаче той, както и символът на "сините" Георги Аспарухов-Гунди играят за "канарчетата", където отбиват военната си служба. Гунди дори се жени за съпругата си Величка в Пловдив и е навиван от съотборниците си да остане под тепетата, за което е имало голяма вероятност.

Според Костов такъв срам - ЦСКА да "легне", за да унижи "Левски", не е имало в историята.

"Всичко в българския футбол вече стана много объркано - заяви легендарният нападател пред "България Днес". - Но такова чудо не е било. Случвало се в историята два-три пъти "сини" и "червени" да се прецакат, като завършат с трети отбор при даден резултат, но тогава е ставало въпрос за титлата. А сега ЦСКА се отказа от нея в полза на Лудогорец и се радва, че "Левски" е в долната част на класирането. Това е срам! А Гунди щеше да го е срам заради "Ботев", че днешните играчи са участвали в този мач."

Резилът не е неочакван според Костов предвид ситуацията във футбола ни. "ЦСКА игра в този мач с девет чужденци. Ами те не знаят какво значи да носиш червената фланелка, колко задължава тя, каква чест има в историята. Затова и е лесно да ги накараш да играят симулативно, каквото никога не се е случвало по мое време. Тогава между нас и тях имаше голямо уважение, което бе заслужено в мачовете", казва още Сашо Костов.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички