Ангел Червенков: ЦСКА е без мисъл за бъдещето


Ангел Червенков: ЦСКА е без мисъл за бъдещето
Снимка: Getty Images / Guliver

1362 0

Бившият помощник-треньор в ЦСКА Ангел Червенков сподели своето мнение за трансферната политика на клуба. Червенков не спести известни критики относно привлечените футболисти и каза къде вижда слабости в играта на тима. Пред "Тема Спорт" наставникът коментира също представянето на Якуб Дивиш и Денис Причиненко, които са играли под негово ръководство, съответно в словашкия Татран и украинския Севастопол.

Г-н Червенков, какво е мнението ви за представянето на Якуб Дивиш и Денис Причиненко в първите мачове на ЦСКА през сезона? И двамата са играли под ваше ръководство?

- Двамата бързо си извоюваха статут на титуляри и съм убеден, че са си го заслужили. Убеден съм, че се справят добре в тренировъчния процес и е нормално да получават доверие. За Денис ще е трудно обаче да се задържи сред стартовите 11 предвид, че Вальо Илиев съвсем скоро отново ще е готов за игра, но е хубаво, че в началните етапи от първенството има възможности за изява. Познавам Денис отлично от съвместния ни престой в Севастопол. Той е много дисциплинирано и трудолюбиво момче, което се влага максимално във всяка една тренировка. Именно с това си качество се отличава от останалите. Причиненко иска да се развива, мисли изцяло за футбола, което вече му се отплаща. Преминаването в ЦСКА е решителна крачка напред в неговата кариера.

Армейците все още нямат загуба в шампионата, как оценявате представянето на тима до този момент?

- И Левски, и ЦСКА не са нивото, на което им подобава да са. Преминаха през много игрови и организационни перипетии, а възстановяването изглежда е доста трудно. И в двата отбора изобилстват недоказаните чужденци, което също е лошо и ненужно. Но въпрос на трансферна политика... Имах възможността да видя и мача на ЦСКА със Славия. Червените имаха шанс да победят, но го пропиляха, а белите създадоха повече положения. Моето виждане е, че ЦСКА върви добре откъм резултати и вероятно ще продължи тази линия в следващите кръгове. Но има друг проблем и той е в политиката и развитието на клуба.

Какво точно имате предвид и какво трябва да се коригира според вас?

- Не виждам мисъл за бъдещето в ЦСКА. Трябва да се гласува повече доверие на младите футболисти от школата. Нямам предвид да са твърди титуляри, но поне да получават някакъв шанс за изява. Ролята на треньора е да дава възможности за доказване и да има повече търпение. Димитър Пенев това го правеше отлично - той налагаше юноши, което даде резултат, излязоха някои добри момчета, които реализираха и трансфери в чужбина. А сега виждате какво текучество е настанало в ЦСКА. През последните две години се изреди умопомрачително количество чужденци. Но това е въпрос на клубна политика, не е моя работа да я коментирам или насочвам, след като не съм в ЦСКА. Щом така е решено, значи трябва да го приемем и да се надяваме на резултати.

Какви слабости виждате в играта на отбора след първите три кръга от А група и мачовете със Зимбру в Лига Европа?

- Основните слабости са в средата на терена. Там не виждам много идеи в креативен план. В рушенето халфовете се справят добре, но напред... Имаме достатъчно футболисти в средата на терена и очаквам да подобрят играта си с течение на шампионата. Но основните трудности идват именно от тази зона.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички