Андрей Желязков: Мачът бе истински, просто ЦСКА е слаб


Андрей Желязков: Мачът бе истински, просто ЦСКА е слаб

2138 0

Бившият треньор на "Левски" и футболен специалист Андрей Желязков даде своето мнение за мача между "Ботев" (Пловдив) и ЦСКА (2:0), който предреши "Левски" да играе във втората шестица след разделянето. Желязков говори пред "7 дни спорт".

Въпрос на време беше кога ще се узакони шестото място на "Ботев" и кога ще свърши мачът. Тук за договорки едва ли можем да говорим. Просто ЦСКА е в момента в криза, меко казано. Губиш три мача подред. Да, може да се е случвало и преди, но е имало и игра, сега тя липсва. Не смятам, че има уговорки. С тази игра, която показва ЦСКА, не е трудно един грамотен отбор да ги победи. Не само "Ботев" и Локо (Сф), а и други тимове, ако продължават така. "Ботев" още със самото влизане на терена показаха, че търсят само и единствено победата.

Третата загуба на ЦСКА подсказва, че вече има криза в играта на тима. Нормално е това веднага да се отрази на точките и класирането.

И загубата на ЦСКА и отпадането на "Левски" от топ 6 е еднакво срамно. "Червените" вече доста се отдалечават дори от мечтите си за титла. Не е чак толкова страшна разликата в точките, а липсата на мотивация и игра. Когато ЦСКА беше лидер, отново не блестеше с великолепна игра, но имаше ред и дисциплина на терена. Сега всичко се е преобърнало на 360 градуса.

Трябва да се извадят правилните поуки след загубата. При доста големи отбори сме виждали подобни крахове като този на "Левски". Важното е да можеш да се вдигнеш бързо. "Сините" трябва да си търсят причините в тях самите. Ако на някого от играчите не им харесва страната или отборът, да си тръгват.

Похвално е представянето на "Ботев". на терена имаше само двама чужденци, които загърбиха големите пари, за да играят за името и фланелката. Младите момчета имат голямо желание да се докажат и това им помага.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички