Анатоли Нанков сподели мнението си за постъпката на Стойчо Младенов


Анатоли Нанков сподели мнението си за постъпката на Стойчо Младенов

12906 0

Една от големите фигури в историята на ЦСКА - Анатоли Нанков, сподели мнението си относно нашумялото изненадващо решение на "червената" легенда и своя бивш голега Стойчо Младенов да започне работа в новосъздадения ФК ЦСКА 1948.

Пред "Тема Спорт" специалистът коментира и амбициите си за своето кариерно развитие.

Как ще коментирате целия шум, който се вдигна около преминаването на Стойчо Младенов във ФК ЦСКА 1948 Сф?

"Не мога, а и не искам да коментирам тази тема. Това си е негово решение. В един момент всеки поема по свой собствен път. Тодор Янчев също като мен се е насочил към това да бъде старши треньор. Но времето ще покаже. Както се казва, в България безработни наставници дал Господ, за съжаление", заяви Нанков.

Г-н Нанков, изминаха няколко месеца, откакто се разделихте с ЦСКА. Каква е ситуацията около вас, има ли развитие около нова работа или все още сте в режим на почивка?

"Все още си почивам. Така се случи, че почивката стана малко по-дълга, отколкото имахме нужда. Нямам развитие около нова работа засега".

Дълги години бяхте част от екипа на Стойчо Младенов. В сряда той обяви, че приключва треньорската си кариера, вие оставате ли край тъчлинията?

"Да, аз продължавам с треньорството. Смятам, че имам още какво да дам в тази професия. Въпросът вече е да дойде правилното предложение".

В ролята на помощник или на старши треньор се виждате оттук нататък?

"Кариерата ми извън терена започна именно като старши треньор. Три години водих тимове в Б група. После така се развиха нещата, че 15 години съм помощник на Стойчо Младенов. Но аз не мога да бъда помощник на когото и да е. Така че ще се опитам вече да съм старши треньор и очаквам такива предложения". 

Оферти от България или чужбина се надявате да получите?

"В чужбина все по-трудно се котират българските треньори. Ще видим. Всеки би искал да работи в чужбина. Моето желание е да работя, а дали в България, или навън, времето ще покаже", допълни още той.

Ето какво каза Нанков за наставника на "армейците" Саша Илич

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички