Александър Тодоров: Дали сме над 10 млн. лева за стари задължения


Александър Тодоров: Дали сме над 10 млн. лева за стари задължения

1264 0

Изпълнителният директор на ЦСКА Александър Тодоров даде финансов отчет за изминалата календарна година. Шефът на "Българска армия" разкри, че са изплатени 10,1 млн. лв. стари задължения на клуба, които са спасили "червените" от изхвърляне в аматьорската група.

"Точно преди 1 г. ЦСКА беше с писмо за изваждане от евротурнирите, беше приготвено и писмо за изваждане от "А" група и отнемане на професионалния лиценз, което означаваше клубът да бъде заличен. После нямаше как ЦСКА да съществува нормално със задълженията от 35 млн. лв. Ние решихме да се хвърлим в една авантюра, защото абсолютно никой не изявяваше желание да направи каквото и да било да спасението на ЦСКА. 1 г. по-късно чувам, че има много желаещи да издържат клуба. Заявявам официално, че нито един човек не е дошъл при мен да ми каже това. Ще кажа какво е направено през последните 12 месеца. ЦСКА беше изваден от състоянието на фалит и клубът започна да работи по всички правила на работещо предприятие. Беше възстановен мъжкият отбор, защото през юни 2013 г. имаше само 6 души с договори. Припомням тези неща, защото много бързо се забравят. През юни 2014 беше извършена мащабна селекция с цел привличане на млади и перспективни играчи с цел да се изгради бъдещ отбор и да има постъпления от трансфери след това. Една голяма част от задълженията бяха платени или преструктурирани. Бяха платени 7,5 млн. лв. стари задължения, за лиценза отидоха 2,616 млн. лв." - каза Тодоров на извънредна пресконференция, след което добави, че сумата се равнява на издръжката на отбора за около 5 месеца.

"Ако не бяха тези задължения, въобще нямаше да говорим за забавени заплати, а за големи трансфери. Въз основа на всичко това, въпреки предвижданията на много "приятели" да ни закрият до Нова година или, че няма да вземем лиценз, с изключителни усилия успяхме всичко това. Беше въведена и прозрачност, ние сме единственият клуб в България, който обявява официално всички параметри на футболистите. През тази 1 г. ЦСКА изцяло се опитва да влезе в методиката на УЕФА за финансов феърплей. Считаме, че до края на 2014 г. ще направим това" - каза още Тодоров, а после разкри, че заедно с "ЦСКА Завинаги" са изградени две игрища, третото е на път да е готово.

Той обаче съжалява, че продажбата на акции не минала неуспешно, но изрази убеденост, че втората емисия ще мине както трябва, тъй като са положени всички необходими предпоставки за това.

Тодоров каза още, че ЦСКА има план за развитието на клуба, който трябва да бъде осъществен до 5 г.

"Целите са да стъпим финансова на крака чрез привличане на нов генерален спонсор до края на годината. Задължително до декември да бъде извършено успешно публично предлагане на акциите. Активната трансферна политика също носи доходи и купуването на млади футболисти от чужбина и развиването на ДЮШ. Но за второто трябва време. Другата цел е окончателно изплащане на старите задължения до края на 2015 г. Изключително ни е трудно да покрием текущите нужди и да изплащаме старите задължения. И последно – генерална реконструкция на "Българска армия", но до голяма степен това зависи от правителството и министерството на спорта. Надява се до 2016 г., 2017 г. да е изпълнено" - завърши Тодоров.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички