Александър Димитров с висока оценка за трансфера на Мартин Стойчев в ЦСКА


Александър Димитров с висока оценка за трансфера на Мартин Стойчев в ЦСКА
Снимка: Ilian Telkedzhiev / LAP.bg

2185 0

Младежкият селекционер - Александър Димитров, сподели мнение за завършения трансфер на Мартин Стойчев в ЦСКА. Той беше безкрайно драматичен, тъй като младокът е собственост на Септември, но бе под наем в Арда. Южняците не искаха да го пуснат и това създаваше проблеми на "армейците". 

В крайна сметка именно желание на крайния защитник е изиграло водеща роля, след като е казал пред босовете на кърджалийци, че иска да продължи на "Армията". Пред "Тема Спорт" Димитров постави много висока оценка на ЦСКА за успешната сделка. 

Той вижда сериозно бъдеще пред 20-годишния талант, който в началото започнал като офанзивен футболист, но с времето са му били дадени повече дефанзивни отговорности. 

Коментарът на Димитров

"Гледаме на Мартин като бъдеща звезда на българския футбол, има целия потенциал да го постигне – като качества, манталитет и характер. Много е трудолюбив, целенасочен, отдал се е изцяло на футбола. Без да подценявам моите любимци Виктор Попов, Иван Турицов, Йоан Стоянов, но Стойчев се доближава до техните качества и спокойно може да ги достигне и надмине.

Стойчев бива привличан като заместник на Турицов

В юношеските си години игра като десен краен нападател, така че са обясними някои негови дефицити в дефанзивен план. Но в мачовете ни с националния отбор показа, че работи много усилено върху това и се справи отлично в множество ситуации един на един във фаза защита.

Отделно разполага с чудесна скорост и центриране, което го прави много остър в нападение. Арда беше много добър трамплин за неговото развитие, изигра много мачове през есента и това му позволи да направи следващата крачка в кариерата си", обясни специалистът по адрес на своя възпитаник. 

Стойчев бе привлечен като заместник на Турицов, но евентуалното оставане на опитния бранител би било от полза на младока, вярва Димитров. Договорът на таланта е до лятото на 2027 г. 

Вижте какъв провал около нападението на ЦСКА и ръководството му се повтаря!

Още: Дамите на ВК ЦСКА благодариха емоционално на феновете и им обещаха нещо скъпо

ЦСКА не успя да продаде Назон в Кипър - обновяването на нападението се отлага

Фернандо Каранга отлетя от Бразилия, присъединява се към ЦСКА (СНИМКА)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички