Акрапович: Разочаровах се след мачовете с Лудогорец и Локо (Пд)


Акрапович: Разочаровах се след мачовете с Лудогорец и Локо (Пд)
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

1175 0

Треньорът на ЦСКА Бруно Акрапович сподели очакванията си от мача с Етър в неделя, както и от въвеждането на системата ВАР в Първа лига. Той призна, че е разочарован от загубата от Лудогорец, както и от равенството с Локомотив (Пд), като коментира и дали смята да променя тактиката си.

"Етър показва добра форма. Вижда се това, което иска техният треньор. При нас имаше малко разочарование след равенството срещу Локомотив Пловдив. Има и хубави неща, че защитата функционира добре. Надявам се в неделя играчите да покажат своите качества и да вкарат гол. Надявам се тогава играта в последната третина да функционира добре и да вкараме голове. Ние трябва да играем по-офанзивно. Да създаваме положения пред съперниковата врата. Стремим се да имаме пет човека в наказателното поле на съперника. Със сигурност ще стане здрав мач срещу Етър. Въпрос на издръжливост ще бъде. Трябва да ги притиснем и да не им даваме голямо пространство да играят", анализира Акрапович на днешната си пресконференция.

"Няма причина ВАР да не проработи. Надявам се да няма големи грешки, а да си помагат съдиите. ВАР ще помогне, но и ще бави играта, това ми е единственото притеснение", посочи специалистът относно предстоящото въвеждане на системата.

"Ако успяваме да притесняваме с нашата тактика и нашето качество, няма смисъл да променяме начина на игра. Това не е добре за играчите и не искам да ги бъркам, че имаме респект към някого. Много от тях ми казват, че харесват тази тактика и не се чувстват изморени. Понякога в хода на мача, ако искаме да рискуваме малко повече, може да пускаме още един човек напред", допълни той.

Запитан дали увеличилата се разлика между тях и лидера Лудогорец го притеснява, босненският наставник заяви: "Когато дойдох тук, мисля, че бяхме четвърти, целта бе да се доближаваме до лидера. И аз се разочаровах от мача в Разград, винаги искам да съм на топ, да бия, понякога не се получава, трябва да го признаваш и да работиш повече. Бих се радвал младият Смоленски да стартира титуляр, той работи добре и иска и повече". А ето кой важен играч на "червените" е под въпрос за Етър. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички