Ако Стойчо не се махне, ЦСКА ще има нов собственик?


Ако Стойчо не се махне, ЦСКА ще има нов собственик?

7009 0

Дните на Стойчо Младенов в ЦСКА са преброени по един или по друг начин, гласи поредната информация, която идва от "Българска армия" след слабия старт на пролетния дял от "А" група.

"Червените" загубиха от Локомотив (София) и Берое първите си два мача, играят много слабо, а Стойчо Младенов се изчерпа откъм оправдания за нелепите изяви на "армейците".

Още вчера Sportline.bg ви информира, че се готви смяна на Младенов с Любослав Пенев - информация, която все още не е коментирана от страна на ръководството на ЦСКА. Днес пък става ясно, че нареждането идва от един от главните акционери - Петър Манджуков.

Той и синът му Ивайло държат 500 хиляди акции на "червените", но освен това са дали заем на Александър Томов на стойност около 2.5-3 милиона лева. Дългът, по информация на topsport.bg, трябва да бъде изплатен днес.

Манджукови са склонни да дадат "отсрочка" на Томов, но единственият вариант за това е Любослав Пенев да наследи Стойчо Младенов, който е крайно недолюбван от все повече и повече привърженици на ЦСКА.

Ако Младенов не бъде сменен, то Манджуков ще придобие около 2.5 милиона от акциите на "червените" (с които Томов ще покрие част от кредита си към Манджуков) и, заедно с 500-те хиляди, които вече има в наличност, ще стане главен акционер на 31-кратните шампиони, което почти сигурно ще извади Томов от управлението на столичния гранд. Ето и разяснение:

Контролният пакет от 51% възлиза на общо 3.250 милиона акции.

„Като изчака и падежа за следващия си кредит, Манджуков ще придобие пълен контрол върху ЦСКА. Отделно от това още сега може да се коалира със строителния бос Юлиян Инджов, който има 200 000 акции, и със сдружението „ЦСКА Завинаги“ на Сашо Чакмаков, което държи подобен дял“, разясниха от „Армията“.

Все пак трябва да се отбележи, че Манджуков не иска да управлява директно ЦСКА. Неговото единствено настояване към настоящия момент е Стойчо Младенов да бъде освободен незабавно от клуба.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички