Акционер в ЦСКА: План Б е несъстоятелен, зарежете го!


Акционер в ЦСКА: План Б е несъстоятелен, зарежете го!

1981 2

Един от дребните акционери в ЦСКА Никола Дърпатов изпрати електронно писмо дo Ивайло Манджуков, в което изложи виждането си за бъдещето на клуба. Дърпатов не е съгласен с плана за създаване на ново дружество. Вестник "Тема Спорт" публикува част от писмото:

"Пиша Ви във връзка с изложената концепция за новото дружество.

1. Според програмата, представена от Вас и Милко Георгиев, ЦСКА АД към момента има около 23 милиона лева задължения към различни кредитори. Както добре знаем, част от този дълг е отписан, а друга част Вие обявихте, че възнамерявате да поемете към новото АД. В практически план това означава, че реалното "спестяване" от "пречистването" ще е в размер на максимално 7-8 милиона лева. В същото Време съгласно чл.12, ал.2 от Правилника за финансов феърплей и лицензиране на УЕФА новото АД няма да има право да участва В ЕКТ през следващите три сезона. Ако приемем условно, че ЦСКА няма да спечели нито една титла през този период, но се класира за участие в Лига Европа, където ще играе средно по 4 мача в квалификациите, то само загубите от неучастието в ЕКТ ще бъдат в размер на минимум 2.4 милиона лева.

2. Неучастието на новото АД в европейските клубни турнири практически ще обезсмисли класирането на ЦСКА в А група в следващите три сезона.

3. Липсата на каквато и да било интрига около спортните резултати ще доведе до отлив на публика и респективно интерес от страна на рекламодателите. По този начин поставената цел за приходи по тези две пера ще се превърне в практически неизпълнима задача и ще доведе до нови дефицити в бюджета.

4. Неучастие в ЕКТ ще доведе и до сериозен спад в трансферните приходи. В същото време неучастието на ЦСКА в ЕКТ за период от три години силно ще ограничи възможностите на клуба да привлича талантливи състезатели на разумна цена поради липсата на възможности за спортно-техническа изява и редуцираните трудови възнаграждения. Това ще редуцира и възможностите на ЦСКА да реализира свои състезатели в други клубове, финансовите щети под формата на пропуснати приходи в следващите три сезона със сигурност ще надвишат сумата, която ще бъде спестена при така наречения "чист старт" и в крайна сметка новото АД към 2019 ще има същите или по-големи дългове от сегашното. Голяма част от задълженията на ЦСКА АД към момента не са незабавно изискуеми и подлежат на разсрочване или предоговаряне. Считам, че "План Б" за бъдещето на клуба е напълно несъстоятелен и ще доведе до още по-тежко състояние в изключително кратки срокове.

Апелирам към вас и останалите акционери да концентрирате усилия върху възможностите за оздравяване на ЦСКА АД, които безспорно са налични".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички