Агент-фантом се подиграл със Стивън Сънди


Агент-фантом се подиграл със Стивън Сънди
Снимка: БГНЕС

1257 0

Стивън Сънди от ЦСКА е има доста неприятен опит още при пристигането си в Европа. Нигериецът е сред тези 15 000 африкански играчи, които са подмамвани с фалшиви обещания и след това захвърляни, пише "Меридиан мач".

Още като 15-годишен талантът е бил поканен в Париж, където е трябвало да подпише умопомрачителен договор. При пристигането си във френската столица Сънди установява, че няма и следа от агента, който му е завъртял главата. Стивън прекарва 2 месеца сам в Париж, в които изпитвал сериозни трудности за оцеляването си. Благодарение на приятели той успял да се премести в Мадрид, където негови сънародници му помагат да започне тренировки, а по-късно и да подпише договор с клуб.

"Съветът ми към младите африкански играчи е да бъдат много внимателни и да не позволяват някой да им завърти главата. На всеки му трябват поне 2 години, преди да се довери на даден агент. Ако мениджърът наистина го е грижа за вас и иска най-доброто за вас, той няма да се отдръпне в трудните моменти, а ще притиска клубове, за да избере този, който ви подхожда", коментира Сънди за "Ал Джазира".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички