Агенция EFE: Каранга е една от двете сенки на Неймар


Агенция EFE: Каранга е една от двете сенки на Неймар
Снимка: Официален сайт на ЦСКА

1942 0

Испанската агенция EFE пусна любопитен материал, посветен на острието на родния ЦСКА Фернандо Каранга. Медията е озаглавила статията "Каранга и Джонас - сенките на Неймар".

Отбелязва се, че 781 от 1202 бразилски футболисти, напуснали страната си, са избрали да се насочат към Европа. Най-известният от тях, разбира се, е нападателят на Пари Сен Жермен. Останалите са под общ знаменател. Но все пак един чифт се откроява над останалите - Фернандо Каранга и Джонас.

"Луис Фернандо Силва Монте, известен като Фернандо Каранга, триумфира в българския ЦСКА. В малката лига той вкарва същия брой голове като Неймар в ПСЖ: 17 в 21 мача. Те позволяват на отбора му да се бори с Лудогорец за титлата. ЦСКА, благодарение на головете му, остава на второ място, далеч пред най-големия си съперник", пише "ËFE".

Агенцията пише, че след престой в различни клубове, Карабга е избухнал в ЦСКА. Той е първи голмайстор в Първа лига и изглежда е намерил своето място.

"Междувременно статистиката му не остава незабелязана. Както и на Джонас. Бразилците, заедно с Неймар, имат най-добрите резултати в Европа. От Португалия и България, двамата засенчват един от най-добрите играчи на планетата", пише още испанската медия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички