Адвокатът на ЦСКА Станислав Трендафилов: Тезата за Литекс е абсурдна


Адвокатът на ЦСКА Станислав Трендафилов: Тезата за Литекс е абсурдна
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

1416 0

Адвокатът на ЦСКА Станислав Трендафилов заяви в интервю пред "БТВ", че "червените" никога не са твърдяли пред ФИФА, че са Литекс и коментира решението на Спортния съд в Лозана:

"Съдът излезе с официална позиция и каза "ЦСКА е спортен наследник на фалиралото дружество". Тази полемика се води единствено в България. Мисля, че за световната и европейската футболни централи този въпрос отдавна не стои", категоричен бе той.

"Тезата за Литекс е абсурдна. Ако ние твърдим във ФИФА, че сме Литекс, как тогава се записваме и участваме в евротурнирите като ЦСКА? И защо футболисти на бившето фалирало дружество съдят нас, а не Литекс или някого другиго? Защитната теза е, че юридически не можем да бъдем обвързани със старото дружество, което все още съществува. Чисто юридически няма идентитет между старото фалирало дружество и ЦСКА", поясни Трендафилов.

"Разбирам, че на голяма част от феновете подобна защитна теза не им харесва с оглед, че ние сме ЦСКА и че ФИФА казва така. Една голяма част от тези пари, с които се погасяват дълговете, са осигурени от ЦСКА чрез "Ред Енимълс". И това ФИФА много добре го разбира", завърши коментара си адвокатът на "армейците".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички