Адвокатът на ЦСКА Станислав Трендафилов: Тезата за Литекс е абсурдна


Адвокатът на ЦСКА Станислав Трендафилов: Тезата за Литекс е абсурдна
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

907 0

Адвокатът на ЦСКА Станислав Трендафилов заяви в интервю пред "БТВ", че "червените" никога не са твърдяли пред ФИФА, че са Литекс и коментира решението на Спортния съд в Лозана:

"Съдът излезе с официална позиция и каза "ЦСКА е спортен наследник на фалиралото дружество". Тази полемика се води единствено в България. Мисля, че за световната и европейската футболни централи този въпрос отдавна не стои", категоричен бе той.

"Тезата за Литекс е абсурдна. Ако ние твърдим във ФИФА, че сме Литекс, как тогава се записваме и участваме в евротурнирите като ЦСКА? И защо футболисти на бившето фалирало дружество съдят нас, а не Литекс или някого другиго? Защитната теза е, че юридически не можем да бъдем обвързани със старото дружество, което все още съществува. Чисто юридически няма идентитет между старото фалирало дружество и ЦСКА", поясни Трендафилов.

"Разбирам, че на голяма част от феновете подобна защитна теза не им харесва с оглед, че ние сме ЦСКА и че ФИФА казва така. Една голяма част от тези пари, с които се погасяват дълговете, са осигурени от ЦСКА чрез "Ред Енимълс". И това ФИФА много добре го разбира", завърши коментара си адвокатът на "армейците".

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Кратки истории


Черната история на Великобритания и 8-годишния Анди Мъри: Скрит под бюро при трагичен разстрел на деца

Анди Мъри безспорно е един от най-големите британски спортисти в историята. Тенисистът е носил много слава...

Реклама

Най-четени новини


виж всички