Журналист на "Gazzetta dello Sport" с големи комплименти към Десподов


Журналист на "Gazzetta dello Sport" с големи комплименти към Десподов
Снимка: БГНЕС

3525 0

Само в рамките на 24 часа в българския футбол се случиха два страхотни изходящи трансфера. Първо Левски реши да продаде най-голямата си звезда в лицето на Габриел Обертан, докато часове по-късно лидерът в атаката на ЦСКА Кирил Десподов беше трансфериран в Серия А и ще защитава цветовете на италианския Каляри.

Докато в България с интерес се следят подробностите около преминаването на крилото в италианския елит, то новината за трансфера на футболист №1 в тима от Сардиния не предизвиква толкова сериозен интерес. Въпреки това един от журналистите на "Гадзета дело Спорт" изглежда много заинтригуван от перспективата да гледа Десподов с екипа на Каляри.

"Каляри подсилва нападението си с Кирил Десподов. Българинът е много подвижено и еластично дясно крило, но може да играе почти навсякъде в атака - както отляво, така и зад централния нападател. Само за 16 мача в първенството има 8 гола до момента", пише Роберто Пина в анализа си за трансфера на сардинци.

Каляри успя да договори Десподов срещу сума от региона на 3 милиона евро, като ръководството го привлича за заместник на Марко Сау, който поема към Сампдория под наем с опция за откупуване. Излезе и много любопитна новина за това как ръководството на ЦСКА иска да получи парите по трансфера на Десподов (подробности четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички