Защо чаканият в ЦСКА румънец ненавижда Моци?


Защо чаканият в ЦСКА румънец ненавижда Моци?

3688 0

Интересна история, свързваща го с Козмин Моци от Лудогорец, откри Sportlive.bg за чакания в ЦСКА румънец Корнел Рапа. Оказа се, че бившият защитник на Стяуа има 3 причини да не харесва бившия играч на Динамо (Букурещ), като току-що ви разкрихме първата от тях.

Не ви стана ясно? Ами, просто двамата са играли в двата големи съперника в румънската столица - Стяуа и Динамо, затова враждата е по презумпция.

Бъдещият нов в ЦСКА има завиден прякор

Ще ви разкажем за втората причина, която също ви е известна, но сте я позабравили. Става дума за историческия мач за влизане в Шампионска лига между Лудогорец и Стяуа, който направи Моци легенда. Тогава бранителят сложи вратарските ръкавици и класира тима си в групите на най-големия европейски клубен турнир.

Именно на Корнел Рапа, който тогава играе за Стяуа, Моци спасява дузпата. Но не коя да е дузпа, а последната - и при 6:5 играчът на Стяуа пропуска и Лудогорец ликува.

Тази причина сама по себе си е достатъчна рапа да ненавижда звездата на българския шампион. Но има и нещо друго. След злополучния за Стяуа мач румънецът е принуден да слуша подигравки в родината си.

Треньорът на Рапид (Букурещ) Йонел Ганеа казва за него: "Ако съм футболист и Козмин Моци ми хване дузпа, ще си хвърля книжката и ще напусна футбола".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички