Защо ЦСКА ще се провали през новия сезон


Защо ЦСКА ще се провали през новия сезон
Снимка: БГНЕС

3061 0

Няма да коментирам сливания, преливания, Литекс, Етрополе, автентичен ЦСКА, Гриша Ганчев, Васил Божков и прочие. Ще коментирам футбола, който според мен ще представи отборът на Христо Янев през новото първенство.

Да, ЦСКА направи страхотен сезон, като спечели убедително "В" група и вдигна Купата на България, като по пътя към трофея отсрани два отбора от елита. Да, ЦСКА напълно надигра Берое в полуфиналите и заслужено победи Монтана във финала. Но истината е, че това бяха единствените сериозни мачове на отбора за цял един сезон. 9:0 срещу отбори като Чико Бяга не е знак за класа и надмощие. Ако ЦСКА с този отбор, пълен с млади български момчета, беше играл всяка седмица мачове като този с Берое, вместо с Чико Бяга, резултатите щяха да са други.

Това лято Христо Янев на практика гради нов отбор. Седем - осем момчета от миналогодишния отбор, седем - осем от Литекс и седем - осем напълно нови. Джуджето трябва за по-малко от месец да направи отбор от тях. Времето е прекалено малко, а каквото и да си говорим Янев има точно 0 мача опит в професионалния футбол като треньор, ако не броим тези за Купата.

За вратичките, схемите и ЦСКА в елита

Напрежението е огромно. ЦСКА се завръща в елита и единственото, което феновете ще искат, са победи, титли и купи. Янев се превърна в любимец на Сектор Г, но само за няколко мача той може да стане смъртен враг на претенциозната "червена" публика и да не завърши сезона като треньор.

Със сигурност ще има и много фенове, които ще са недоволни от начина, по който ЦСКА се завърна в "А" група или както вече ще се нарича Първа професионална лига. Те ще бойкотират, ще протестират, няма да ходят на мачове, което допълнително ще се отрази на отбора като цяло.

За мен ще е истинска сензация, ако ЦСКА завърши в първата тройка в края на сезона.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички