Вратар не успя да спаси Дунав, ЦСКА отново срази русенци


Вратар не успя да спаси Дунав, ЦСКА отново срази русенци
Снимка: БГНЕС

3279 0

ЦСКА победи Дунав Русе с 2:0 в двубой от 31-ия кръг на Първа лига. Головете за успеха на "червените" реализираха Каранга в 75-ата и Рубен Пинто в допълнителното време на срещата.

"Червените" владееха повече топката и държаха инициативата, но заради блестящите реакции на стража на Дунав Станислав Антонов интригата бе до самия край. Веднъж и гредата помогна на русенци след изстрел с глава на Каранга.

Така в класирането ЦСКА си върна второто място с актив от 59 точки, а Дунав е на петото място с 45.

Още във 2' Каранга имаше възможност да открие резултата при първата атака на домакините, но ударът ми мина встрани от вратата. Домакините започнаха да пресират още в началните минути и да търсят ранно попадение. 

В 17'  Кулма потърси десния долен ъгъл от около 20-ина метра, но нямаше сила в изстрела и Антонов лесно улови. Вратарят на Дунав се отличи с няколко добри спасявания и в следващите минути. В 20' при пряк свободен удар сад топката застана Кулма и прати топката към Антонов, който обаче отново спаси вратата си.

В 31' и Динав от фаул имаше добра възможност. Карагарен центрира в наказателното поле на ЦСКА, но Недялков изчисти. 5 минути по-късно и Арсенио опита да затрудни Антонов, но стражът отново показа чудесен рефлекс.

Втората част Дунав откри с добро положение, Бранимир Костадинов с глава стреля към Китанов, но вратарят на ЦСКА се справи с удара. В 57' ЦСКА отговоти и Каранга с глава нацели напречната греда на Антонов.

В 69' влезлият като резерва Кубемба стреля опасно към Антонов, но вратарят на Дунав отново не остави шанс на атакуващия футболист на ЦСКА.

6 минути по-късно "червените" няй-накрая се разписаха. Симао центрира отляво, Каранга овладя на гърди, освободи се от Патев и прониза Антонов най-сетне по диагонала.

В 80' Меркадо падна в наказателното поле след съприкосновение с Хубчев, но съдията не отсъди дузпа. В добавеното време на срещата Руи Педро намери отлично Рубен Пинто и той направи резултата 2:0, с което фиксира и крайното 2:0.

Преди мача

Треньорът на ЦСКА Стамен Белчев няма да може да разчита на крилото Кирил Десподов и вътрешния халф Петрус Бумал.

В състава на Дунав след на­казания се завръщат двама ос­новни защитници - Михаил Милчев и Тейнур Марем. Извън сметките са Искандер Джалилов заради натрупани картони и дългосрочно конту­зените Мартин Луков и Ата­нас Атанасов.

В миналия кръг Дунав загуби при завръщане­то си в Русе от Локо Пд (2:3) и сега ще опита да измъкне точки от ЦСКА, за да се реваншира.

Стартовите състави:

ЦСКА: 12. Китанов, 11. Манолев, 4. Чорбаджийски, 14. Бодуров, 3. Недялков, 6. Рубен Пинто, 17. Симао, 7. Меркадо, 10. Арсенио, 26. Кулма, 9. Каранга

Дунав: 86. Антонов, 22. Милчев, 4. Патев, 5. Марем, 23. Хубчев, 11. Димов, 6. Аясс, 77. Костадинов, 7. Карагерен, 10. Шопов, 9. Будинов

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички