Каранга взе приза за Играч на месеца и призна: Дербито беше уникално


Каранга взе приза за Играч на месеца и призна: Дербито беше уникално

908 0

"Искам да благодаря на моите колеги, защото без тях тази победа нямаше да се получи. Това е първата ми награда и няма да е последната", заяви централният нападател на ЦСКА Фернандо Каранга.

Бразилецът бе награден за играч на 30-ия кръг в традиционната анкета на Пресклуб "България" заради представянето си в сблъсъка с Левски. Каранга отбеляза третото попадение в срещата, която завърши с класическото 3:0 в полза на "червените".

Относно целите, които има с отбора на ЦСКА Каранга заяви: "Моите цели са същите, каквито са и на моите съотборници. Когато обличаме тази фланелка, трябва да знаем много добре какво правим.

"Нашето желание беше по-голямо. Говорихме си в съблекалнята, че на всяка цена трябва да победим, когато излезем на стадиона. Двата бързи гола ни дадоха ни спокойствие, а след като и аз вкарах спокойствието в играта ни бе още по-голямо.

Играл съм дерби мачове в Бразилия и Корея, но това дерби беше нещо уникално. Не всеки може да вкара в такава среща. Ще работя още по-усърдно и ще зарадвам още повече феновете на ЦСКА".

На въпрос защо е решил да премине точно в ЦСКА и имал ли е други оферти нападателят отговори: "Разбрах какво означава ЦСКА и заради това предпочетох този отбор. Реших да дойда тук и се надявам с добри игри да защитавам тази емблема до края на договора си.

Бразилецът добави, че получава съвети от бившия футболист на ЦСКА Неи. "Запознах се с него в Бразилия. Пишем си от време на време, като той винаги ми дава съвети. Той е бил тук и много добре знае какво трябва да се прави. Неговият съвет бе да продължавам да отбелязвам голове".

За силните и слабите си страни футболистът на "червените" заяви, че не обича да се хвали, защото всичко в играта му може да се види на терена.

На въпрос на кой клуб и футболист симпатизира Каранга съобщи: "Харесвам Байерн Мюнхен като стил на игра, а като футболист Роберт Левандовски".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички