Вчера италианец, днес португалец: ЦСКА с нова рокада на ръководен пост


Вчера италианец, днес португалец: ЦСКА с нова рокада на ръководен пост
Снимка: www.cska.bg

1903 0

ЦСКА продължава с изненадите около клуба, като този път става въпрос за детско-юношеската школа на тима. След като вчера от "Армията" официално обявиха новия спортен директор на клуба, днес стана ясно, че португалецът Пауло Жорже Рибейро Кардозо ще ръководи школата на "червените".

Ръководството на ЦСКА стигна до крайното решение след внимателен и обстоен подбор измежду няколко чуждестранни кандидати. Португалецът се запозна отблизо с работата на треньорите и представянето на формациите в съответните първенства още в края на миналата година, след като прекара две седмици в София.

Кардозо може да се похвали с дългогодишна работа в тима на Спортинг Лисабон, като пред неговите очи са израснали някои от най-талантливите португалски играчи - Нани, Рикардо Куарешма, както и супер звездата на Ювентус Кристиано Роналдо.

В последните години португалецът обиколи футболния свят, като премина през националния отбор на Южна Африка, бразилския Флуминензе, Ал Ахли в Саудитска Арабия и Мелбърн Виктори (Австралия). Кардозо определено ще е е от полза на "Армията", имайки предвид огромния опит при работата с подрастващите.

Междувременно мениджърът на ЦСКА Любослав Пенев продължава с "чистката" в тима, като се планира раздяла с още един футболист (подробности четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички