УЕФА даде четири титли на ЦСКА


УЕФА даде четири титли на ЦСКА
Снимка: БГНЕС

4961 0

В сряда стана ясно, че отборът на ЦСКА-София ще има право през новия сезон да вземе участие в европейските клубни турнири. "Администрацията на УЕФА стигна до заключението, че краят на тригодишното правило, което се отнася за клуба, е сезон 2017/2018 година", пише в писмото от Нион.

Все още не е ясно с чий коефициент ще играе тимът. Според сайта на УЕФА от европейската клубна централа са присъдили 4 титли на ЦСКА-София, колкото има и отборът на Литекс. Пропомняме, че през миналото лято основната теза от "Армията" към УЕФА бе, че отборът трябва да играе в Европа, тъй като този отбор няма нищо общо със стария ЦСКА, който фалира, а е правоприемник на Литекс. Междувременно в списъка на УЕФА вече не фигурира името на ловешкия тим. 

Ако от УЕФА вземат под внимание неплатената емблема и активите на ЦСКА, то по-вероятно е ЦСКА-София да вземе коефициента на Литекс, поне докато плащанията не станат факт. Лидер по брой мачове и победи в евротурнирите от българските отбори е ЦСКА, който заема 39 място и е следван от Левски и Лудогорец. Пълният документ на УЕФА може да видите ТУК

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички