Официално: УЕФА пусна ЦСКА в евротурнирите


Официално: УЕФА пусна ЦСКА в евротурнирите
Снимка: Официален сайт на ЦСКА

5559 0

ЦСКА ще може да играе в евротурнирите следващия сезон, ако се класира по спортен път. Това известие е пристигнало днес в офисите на БФС и на "червения" клуб от УЕФА.

Както е известно, миналият сезон Европейската футболна централа не допусна столичани до клубните турнири под своя егида. Сега обаче правата на ЦСКА са възстановени.

"Администрацията на УЕФА стигна до заключението, че краят на тригодишното правило, което се отнася за клуба, е сезон 2017/2018 година", пише в писмото от Нион.

Освен класирането по спортен път, за "червените" има още 2 условия да попаднат в турнирите на УЕФА. Те са да спазват всички регулации на УЕФА и спортните и лицензионни изисквания на БФС.

Те са да спазват всички регулации на УЕФА и спортните и лицензионни изисквания на БФС"

Любопитното е, че писмото до президента на БФС Борислав Михайлов, с което УЕФА ощастливи неимоверно всички в Борисовата градина, е подписано от генералния секретар на УЕФА Теодор Теодоридис. Вестник "24 часа" писа през юни 2017 г., че именно той е взел решение за недопускане на българския клуб до участие в Лига Европа и заменянето им с Дунав (Русе).

Целият текст на писмото от УЕФА, адресирано до Борислав Михайлов:

"Във връзка с нашата кореспонденция от 29 май 2017 г., свързана с молбата за изключение на тригодишното правило по Член 12 (2) и Член 12 (3) от правилниците за лицензиране на УЕФА и Финансов Феърплей по случая ЦСКА-София.

В писмото, цитирано по-горе, УЕФА зае становище, че правните и други промени в структурата на ПФК ЦСКА-София се считат за нарушение на Член 12 от гореспоменатите правилници. В заключение, клубът не получи право да кандидатства за лиценз на УЕФА за участие в европейските турнири в рамките на следващите два сезона.

След като разгледа фактите и обстоятелствата, възникнали при делата в КАС с номера 2017/A/5177 и 2017/A/5201, администрацията на УЕФА стигна до заключението, че тригодишното правило, важащо за клуба, изтича през сезон 2017-2018 г.

УЕФА потвърждава, че ПФК ЦСКА-София има право да участва в следващото издание на европейските клубни турнири, ако се класира по спортни резултати, отговаря на всички други изисквания, заложени в съответните правилници на УЕФА и покрие лицензионните изисквания на Българския футболен съюз. Моля, своевременно да уведомите клуба".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички