Стойчо най-после го намери


Стойчо най-после го намери

1436 0

Двама са футболистите от лятната селекция на ЦСКА, които привличат най-голям интерес. Единият е румънският голмайстор на тима Серджиу Буш, за когото "Тема Спорт" в аванс информира, че има качествата да се превърне във водеща фигура при "червените". Другият е последното попълнение - Тончи Кукоч. Хърватинът дойде в ЦСКА със статута на нежелан във втородивизионния италиански тим Бреша. Многозина гледаха на негового привличане с негативно предубеждение. "Тема Спорт" обаче и тук много точно поднесе специфични подробности за неговите качества и характер, които до момента се оправдават в пълна степен.

Тончи изигра само два шампионатни мача с червената фланелка, но и това бе достатъчно, за да получи позитивна оценка от крайно претенциозната публика на ЦСКА. Кукоч започна като титуляр в Разград само след 3-4 пълноценни тренировки с новия си отбор. И се представи на много добро ниво. След това затвърди впечатленията и срещу Марек. И в двете си срещи с червената фланелка до момента Тончи показа, че притежава достатъчно футболни аргументи, с които да помогне на ЦСКА. Сред плюсовете му са доста компоненти, които го характеризират като един доста сериозен ляв краен защитник за нивото на "А" група. Кукоч има точното чувство да кога и по какъв начин да се включи в предни позиции и да подкрепи атаката. Зрял тактически футболист, който подбира прецизно в кой момент какво трябва да направи и къде да застане. Освен това е мощен физически, с добра бързина, и високо ниво на агресивност. Непримирим е и определено има характер на победител, което би трябвало да е едно от задължителните условия за всеки футболист на ЦСКА. Тончи работи много добре с топката, силен е на скорост, и показва високо ниво на взаимодействие със съотборниците си, което е постигнато за кратък период. Стойчо Младенов обича да обяснява как новите футболисти се нуждаели от време за адаптация, от много време, тренировки и напасване. Това чисто и просто са оправдания за част от трансферите му. За тези, за които бързо става ясно, че нямат капацитета, за да отговарят на очакванията. Истината е, че силният футболист си личи веднага и няма нужда някой да го чака. Доказаха го и Буш, и Кукоч. Защо на тях не им трябва адаптация, а на други, които дойдоха много по-рано, им е необходима. Отговорът е ясен.

Има и още нещо, което трябва да бъде щрихирано в сегмента от игровата характеристика при хърватина. Той притежава изключително мощен шут, което си пролича в мача с Марек, когато първо вкара страхотен гол с бомбен удар от 25 метра, а след това се стрелна по крилото и с прострелен изстрел, избит от вратаря, осигури попадение на чакащия пред опразнената врата Александър Тунчев. Но това не изчерпва позитивите при него. Защитникът има много остро и добро центриране, което също е задължителен компонент за всеки един сериозен краен защитник. Но малко от тези в "А" група го притежават. И всичко това е подплатено със страхотно самочувствие на играч, който е наясно с качествата си и разполага с нужната увереност, за да разгърне потенциала си. Оттук нататък всеки сам може да направи сравнението с другия краен защитник на ЦСКА Апостол Попов и да отчете колко от тези качества притежава той. Разликата между двамата е колосална. От играчите, които в момента традиционно действат като леви крайни бранители в "А" група, нито един не притежава по-солидни качества от новото попълнение на ЦСКА. Такъв извод с голяма степен на сигурност може да се направи след първите мачове на Тончи за "армейците". С привличането му Стойчо Младенов най-после уцели при безкрайните си безуспешни опити в намирането на класен лянв краен защитник. Е, намери го.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички