ЦСКА реди контрола с ПАОК за 6 септември


ЦСКА реди контрола с ПАОК за 6 септември

1314 0

ЦСКА организира специална програма за Деня на Съединението на България, пише "Тема спорт".

"Армейците" ще изиграят приятелски мач на "Армията" на 6 септември. Най-вероятният съперник на 31-кратните шампиони е гръцкият ПАОК. Двубоят с вицешампиона на южната ни съседка ще бъде гвоздеят на програмата. Както е известно, солунският клуб през тази седмица ще играе мач реванш със Зимбру в плейофния кръг на Лига Европа. Молдовците, които преди това отстраниха македонския Шкендия Тетово, ЦСКА и австрийския Грьодих, спечелиха първия мач у дома с 1:0. Любопитно е да се отбележи, че единственият отбор от четирите си съперника в Лига Европа, който Зимбру не успя да победи в нито една от двете срещи, е ЦСКА. Молдовците обаче продължиха напред в турнира заради правилото за повече голове на чужд терен.

От ръководството на "червените" са планирали различни игри преди контролната среща на 6 септември. Те ще включват участието и на футболисти от първия отбор. Преди това ще бъдат представени на публиката най-големите таланти от всеки набор в школата. За събитието загатна председателят на НС на ЦСКА Александър Томов, който обаче почти не даде подробности.

Тържествата се организират по повод 129-годишнината от съединението на Княжество България с Източна Румелия. Те ще са посветени и на привържениците на "армейците". Ще бъде почетена също така паметта на големия футболист на ЦСКА Крум Янев. Вчера се навършиха 2 години от неговата смърт, а "червените" фенове опънаха транспаранти на мача с Марек в чест на Янев. Палакмана, какъвто е прякорът на някогашния нападател, има 8 титли на България с „червените“.

Контролата с ПАОК все още не е потвърдена окончателно и засега е на фаза "преговори". Гърците са приоритетен вариант за проверката, но в случай че той пропадне, има още две опции с тим от Македония или Сърбия. Била е обсъждана възможността за среща и с английски отбор, която обаче е пропаднала.

Любопитното е, че ЦСКА ще събира дарения от своите привърженици по време

на тържествата. Те ще бъдат насочени главно към издръжката на първия отбор.

Очаква се през тази седмица от "Армията" да съобщят повече подробности около предстоящото събитие и да публикуват официалната му програма.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички