След раздялата с Белчев: ЦСКА с нов треньор на всеки 3 месеца

След раздялата на Люпко Петрович е на ред поредната треньорска рокада в ЦСКА. "Червените" сменят треньорите си средно през 3 месеца, откакто Стамен Белчев напусна на 1 май 2018 г.

Кратка справка показва, че оттогава насам за 17 месеца в клуба са настъпили 6 смени на кормилото, пише "Тема спорт". Първата беше на Белчев с временния вариант Христо Янев, който изкара един месец начело. През юни 2018-а на поста застана Нестор Ел Маестро, който се раздели с клуба веднага след зимния лагер в Испания на 7 февруари.

Ето кой ще води ЦСКА в следващия мач

Въпреки твърденията, че Люпко Петрович ще остане начело на ЦСКА, два дни по-късно "червените" обявиха за раздяла със сръбския наставник. В неделя...

На негово място дойде Любослав Пенев, който обаче си тръгна със скандал -след шампионатното поражение с 0:2 от Ботев Пд и ден преди визитата на Черно море (3:1). На негово място застана... триумвират. Добри Митов беше обявен като старши треньор с консултанти Люпко Петрович и Димитър Пенев. На практика обаче на кормилото беше Петрович.

Тази конфигурация не сработи и след срамното поражение с 1:3 от Черно море на "Армията" в средата на юли на преден план излезе само Люпко. Той беше представен като старши треньор. 73 дни по-късно обаче Петрович подаде оставка. В този период той записа 14 мача във всички турнири с баланс 7 победи, 4 равенства и 3 загуби.

А кои са фаворитите за нов треньор на "червените" - вижте в този материал.

Още по темата

Please select answer!