Скандал на мач на ЦСКА 2004, съдийство провали двубоя


Скандал на мач на ЦСКА 2004, съдийство провали двубоя
Снимка: Официален сайт на ЦСКА

2580 0

Голям скандал с участието на ЦСКА беляза неофициалното Световно първенство за деца - "Готия къп", в Гьотеборг, Швеция. Юношите на "червените" набор 2004 бяха порязани от шведски рефер по време на 1/16-финалния мач срещу Ханинге. В резултат на това българският тим напусна терена.

Според представителите на ЦСКА реферът на този мач очевадно е подкрепил сънародниците си. В някои медии се появи информация, че това е накарало треньорите Атанас Борносузов и Калоян Генов да наредят на момчетата си да напуснат терена. Оказа се, че това не отговаря на истината. Ето какво написаха на страницата си във Фейсбук от ЦСКА 2004:

"Мачът от 1/16-финала с шведите в края на първото полувреме е прекратен!!! Повеждаме в резултата в 8-та минута, след което в 12 и 13 минути, получаваме два скандални червени картона. Изравняват ни от несъществуващ фаул, като стената е дръпната на 11 метра. До края на полувремето футбол почти не се играе, като преобладават разправиите, като при една от тях, наш състезател е ударен в гръб от шведски треньор. Нашите треньори в момента пътуват към централата да пуснат жалба!!!".

Впоследствие стана ясно, че въпреки че се е чувствал сериозно ощетен, ЦСКА е излязъл за второто полувреме на мача. Но домакините не са се появили. Съдията прекратява мача без обяснение. Българският клуб е пуснал жалба до централата и очаква отговор.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички