Иде ли дерби Лудогорец - Левски, вероятността за червен картон е над 3:1


Иде ли дерби Лудогорец - Левски, вероятността за червен картон е над 3:1
Снимка: Оф. сайт на Левски

2024 0

Левски гостува на Лудогорец в мач от 12-ия кръг на Първа лига и двубоят е изпълнен със заряд. Едва ли са много мачовете в Разград, в които не е имало напрежение, дори и да не е ставало въпрос за битка за първото място в Първа лига. А сега битката е точно с такъв заряд и се очаква мачът да е нервен и тежък, като не е изключено да се извади някой червен картон, наред с жълтите.

Статистиката говори, че червени картони в гостуването на Левски в Разград е имало в 36% от срещите. Лудогорец е приел "сините" от София 11 пъти, като в 4 от тях реферът е вдигал червен картон. Любопитното е, че 3 от тези картони са били за играч на гостите и само един за футболист на домакините.

ТОМАНОВ Е ИЗКАРАЛ НА ЛУДОГОРЕЦ ОТ ТРАНСФЕРИ ПОВЕЧЕ ПАРИ ОТ СЕЗОН №1 В ЕВРОПА

Първият червен картон на дерби в Разград си спечелва Станислав Ангелов-Пелето през сезон 2013/14. Тогава той е изгонен, но това не пречи на столичани да извоюват първата си победа в северния град. Следващият случай при успеха за домакините с 2:0 през същия сезон - тогава играта преждевременно напуска Аймен Белаид.

Червен картон на Лудогорец - Левски има и през сезон 2015/16, но тогава изгоненият е Козмин Моци. Въпреки това "орлите" успяват да победят с 2:1. Последният случай, когато в Разград е изгонен футболист е от сезон 16/17, потърпевш е Левски, който се лишава от Мехди Бурабия. Мачът обаче завършва 0:0.

Интересно е да се отбележи, че това не е тенденция, диктувана от определен рефер - съдиите са били различни и в 4-те дербита. Червения картон от джобчетата си са вадили през годините Георги Йорданов, Николай Йорданов, Никола Попов и Ивайло Стоянов. Този път горещият мач е поверен на Георги Кабаков.

Ето и каква е статистика в тези домакинства на разградчани - 11 мача, 8 победи за Лудогорец, 1 за Левски и 2 равенства. Междувременно стана ясно, че феновете на единия отбор не са щастливи от съдийското назначение за мача. Подробности четете тук. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички