Шах и мат за ЦСКА на вратарския пост, спешно викат преотстъпен в Литекс


Шах и мат за ЦСКА на вратарския пост, спешно викат преотстъпен в Литекс
Снимка: Instagram

4080 0

ЦСКА е изправен пред сериозни вратарски проблеми преди днешната контрола с Арис (Солун), пише "Тема Спорт". Титулярният страж Густаво Бусато е получил контузия, поради което през цялата седмица му е било забранено да тренира, като няма да е на разположение на "червените" и за двубоя с Арис.

Другият опитен страж Витаутас Черниаускас пък е с националния отбор на Литва, което допълнително ограничава опциите пред наставника Милош Крушчич. При юношите също не се забелязват свободни момчета, които да са с по-солиден стаж. Християн Петров е със селекцията до 19 г., а други вратари имат контузии.

Така "армейците" са били принудени спешно да повикат преотстъпеният в Литекс Петър Петров. Именно 20-годишният страж се очаква да застане на вратата днес. Петров прави силен сезон във вторидивизионния тим, като в 10 участия е записал 6 сухи мрежи и е допуснал само 4 гола.

Междувременно се появиха информации, че един от дългочаканите контузени футболисти на ЦСКА ще напусне отбора веднага след като се възстанови (повече по темата четете тук).




 

Вратарски проблеми сполетяха ЦСКА-София преди днешната контрола с Арис (Солун). Титулярният страж Густаво Бусато е получил контузия, поради което през цялата седмица му е било забранено да тренира. Така бразилецът няма да вземе участие в спаринга с гърците.
Другият опитен вратар Витаутас Черниаускас пък е с националния отбор на Литва. За капак няма свободни момчета с по-солиден стаж и при юношите. Християн Петров е със селекцията до 19 г., а други вратари имат контузии.
Бусато е тотален господар под рамката на ЦСКА-София в последните два месеца. Преди днешния мач той беше в серия от 12 поредни мача като титуляр. Бусато пази в 8 последователни срещи в елита (6 сухи мрежи), двубоя с Локомотив (Горна Оряховица) за Купата на България (3:0) и 3 контроли - с Поморие (1:0) и с Пирин (Благоевград) и Кариана (Ерден), завършили 3:1.
Заради контузията на бразилеца се е наложило спешно да бъде повикан преотстъпеният в Литекс Петър Петров. Именно той се очаква да застане на вратата днес. Петров прави силен сезон във вторидивизионния тим, като в 10 участия е записал 6 сухи мрежи и е допуснал само 4 гола. Той не е преодоляван повече от веднъж в нито една среща. 20-годишният страж се надяваше на повиквателна за младежката селекция, но вместо това част от тима стана Иван Дюлгеров (Черно море), който дълго време беше контузен и не е играл от близо 3 месеца. Петров има 41 участия за Литекс във Втора лига и 1 за дубъла на ЦСКА-Софияс Арис (Солун). Титулярният страж Густаво Бусато е получил контузия, поради което през цялата седмица му е било забранено да тренира. Така бразилецът няма да вземе участие в спаринга с гърците. с Арис (Солун). Титулярният страж Густаво Бусато е получил контузия, поради което през цялата седмица му е било забранено да тренира. Така бразилецът няма да вземе участие в спаринга с гърците

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички