Само историческа победа ще помогне на ЦСКА да измести Лудогорец от върха


Само историческа победа ще помогне на ЦСКА да измести Лудогорец от върха
Снимка: Официален сайт на ЦСКА

3356 0

Настоящият сезон в Първа професионална лига е сред най-интригуващите в последните години. За разлика, от предните кампании шампионът все още не е ясен, а днес интригата може да се заплете още повече. Вторият в класирането - ЦСКА, посреща лидера Лудогорец в дербито на 33-ия кръг на шампионата. Двата тима ще изправят един срещу друг от 20:15 часа на стадион "Българска армия".

В момента разликата между тях е 3 точки в полза на разградчани. Това означава, че ЦСКА има шанс днес съкрати разликата, а и дори да измести шампионите от първата позиция. За тази цел обаче не само трябва да победят Лудогорец, а и да го направят с поне два гола разлика. Досега "червените" не са побеждавали с повече от гол разлика, така че ако искат да стигнат до титлата трябва да стигнат и до историческа победа.

В трите срещи помежду им за този сезон в първенството Лудогорец има една победа в Разград, а а другите две срещи завършиха при равен резултат. През декември в София 1:1 и през април тази година не успяха да си отбележат гол на "Лудогорец Арена".

И двата отбора не се намират в особено добра форма, като при "червените" ситуацията изглежда малко по-добре след успеха с 0:2 срещу Черно море, а тимът е воден от Добри Митов, който се ползва от помощта на Люпко Петрович и Димитър Пенев. Именно сърбинът се смята, че има голяма роля в определянето на състава. Аут от двубоя обаче е Тиаго, който е наказан заради натрупани жълти картони. Под въпрос е и капитанът - Николай Бодуров, който не е възстанови от контузия. Стойчо Стоев няма такива кадрови проблеми и ще може да разчита на всичко най-добро. Предния двубой заради наказание пропусна Марселиньо, който много гневно реагира на смяната си срещу Черно море. Любопитно е дали Стоев ще му гласува доверие, но по-скоро това ще се случи, след като самият той призна, че бразилецът се е извинил за постъпката си.

А какво заяви Люпко Петрович за предстоящото дерби с Лудогорец и готов ли е ЦСКА за титлата - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички