Петрович призна, че Зоря има предимство пред ЦСКА, но даде пример с Барселона - Ливърпул


Петрович призна, че Зоря има предимство пред ЦСКА, но даде пример с Барселона - Ливърпул
Снимка: Оф. сайт на ЦСКА

2120 0

Старши треньорът на ЦСКА Люпко Петрович говори пред медиите на официалната пресконференция преди реванша от третия квалификационен кръг на Лига Европа срещу украинския Зоря Луганск утре. Петрович смята, че Зоря има предимство пред неговия отбор за класиране, но подчерта, че във футбола всичко е възможно, давайки пример с мачовете между Барселона и Ливърпул в Шампионска лига през миналия сезон.

„За около 35 дни имаме 10 мача - 5 в Европа и 5 в Първа лига. Това е твърде много за такъв период. Силите на терена са изравнени. Отборите завършиха 1:1 в първия мач и това дава предимство на другия отбор. За последните 5 години Зоря два пъти е бил в групите на Лига Европа. Това съвсем не е случаен отбор, притежава млади и амбициозни играчи. Има леко предимство, но двубоят е на кантар. И единият, и другият състав имат своите достойнства. Ако знаех кой ще спечели, щях да пусна тото фиш", заяви наставникът.

„Треньорът на Зоря е много качествен. Изгради кариера във Вердер (Бремен) в Бундеслигата. Чете отлично играта и заслужава добри думи", похвали своя колега Петрович. „Евандро ще играе. Дай Боже да вкара", сподели специалистът относно състояние на голмайстора.

„Във футбола всеки отбор може да победи другия. Не става въпрос за сензации - и срещу Осиек беше така. Те бяха уверен отбор. Мислиха, че ще ни елиминират, притежават качествени състезатели. Това е футболът - няма фаворити. Сега отново е така! Непредвидима игра, а дори ЦСКА да се изправи срещу Еспаньол, то няма правило, че мачът е решен", каза Люпко Петрович.

„Помните Ливърпул - Барселона. Каталунците водиха с 3:0, а в реванша целият свят остана шокиран след победата на Ливърпул с 4:0. Такъв е футболът", завърши треньорът на „армейците".

А какво е "застопорило" плановете на ЦСКА за нов стадион - четете в този материал на SportLive.bg

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички