Пенев преди дербито с Левски: Това са двата водещи клуба в България


Пенев преди дербито с Левски: Това са двата водещи клуба в България
Снимка: БГНЕС

2086 0

Старши треньорът на ЦСКА - Любослав Пенев, коментира дългоочаквания сблъсък през уикенда срещу тима на Левски в интервю за "Домът на футбола" по Диема Спорт. Селекционерът на "червените" подчерта, че това е най-емоционалният двубой в Първа лига, а двата отбора безспорно са водещите в страната, пренебрегвайки шампиона на България Лудогорец.

 

„Това е мачът, който го чака цяла България. С най-много заряд, с най-много емоции, с пълен стадион. Това са двата клуба, водещите в България. Където и да се намират двата отбора, както и да играят, в каквото и форма да се намират, това си е топ мача за България.”
„Това е един момент, в който не сме отсъствали от сцената, но един мач с директен противник, Левски, голям стадион с многобройна публика... Ние имаме цели и целта пред ЦСКА винаги е била да бъде шампион. Изоставаме с няколко точки, но имаме двубои с всички съперници и мисля, че това ще бъде наваксано.”
„Ние се целим в първото място. Кой къде се намира в момента, не е толкова важно, важно е как ще завърши на края на първенството. Това е важното. Ние, разбира се, не трябва да подценяваме нито един мач. Нито с по-силните, нито с по-посредствените отбори. За всеки един мач се дават 3 точки. Но, разбира се, има един морален момент, емоционален, когато побеждаваш директния съперник.”

"Това е мачът, който го чака цяла България. С най-много заряд, с най-много емоции, с пълен стадион. Това са двата клуба, водещите в България. Където и да се намират двата отбора, както и да играят, в каквото и форма да се намират, това си е топ мача за България", сподели Пенев.

"Това е един момент, в който не сме отсъствали от сцената, но един мач с директен противник, Левски, голям стадион с многобройна публика... Ние имаме цели и целта пред ЦСКА винаги е била да бъде шампион. Изоставаме с няколко точки, но имаме двубои с всички съперници и мисля, че това ще бъде наваксано", добави още той.

"Ние се целим в първото място. Кой къде се намира в момента, не е толкова важно, важно е как ще завърши на края на първенството. Това е важното. Ние, разбира се, не трябва да подценяваме нито един мач. Нито с по-силните, нито с по-посредствените отбори. За всеки един мач се дават 3 точки. Но, разбира се, има един морален момент, емоционален, когато побеждаваш директния съперник", завърши Пенев по отношение на големия сблъсък в неделя.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички