От Левски категорични: Пращат Каранга на прокуратурата


От Левски категорични: Пращат Каранга на прокуратурата
Снимка: Оф. сайт на Левски

4026 0

Ръководството на Левски взе решение и ще сезира Дисциплинарната комисия към БФС за поведението на звездата на ЦСКА Фернандо Каранга по време и след дербито между двата отбора през уикенда. Както е известно, "червените" стигнаха до труден успех в края срещу "сините", а по време на срещата 26-кратните шампиони имаха сериозни претенции към съдията, че Каранга не беше изгонен.

Това обаче не беше всичко - след края на срещата Каранга продължи със скандалното си поведение. Той отново показа жеста с прерязване на гърло, а след това вдигна победоносно надуваема кукла във формата на мъжки полов орган, който беше окичен с шалове на Левски.

"Сините" са категорични, че жестът с "рязането на глави" е провокативен и може да доведе до ответна реакция от страна на феновете. "Дарик Радио" научи, че Левски ще сезира не само ДК на БФС, но и Комисията по Феърплей и етика, а освен това настоява случаят да бъде предаден на прокуратурата.

Ръководството на "сините" са шокирани от видяното по снимки и видео материали от представители на медиите как Каранга се кефи на победата на "червените", държейки гордо надуваем член. Тази очевидна провокация се смята за изключително лош пример за държава и общество, което е част от Европейския съюз.

Специално жестът с рязането на глави Каранга направи и в мача срещу Пирин. За справка - в Германия наказанието за такова поведение е 2 мача.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички