В Бундеслигата за действията на Каранга наказват тежко (ВИДЕО)


В Бундеслигата за действията на Каранга наказват тежко (ВИДЕО)
Снимка: Официален сайт на ЦСКА

2191 0

Българският футболен съюз се отчете с абсурд в ситуацията около Фернандо Каранга. В цял свят действията на нападателя срещу Пирин се наказва с няколко мача лишаване от състезателни права. Нападателят на ЦСКА обаче не получи никаква санкция за това, че с ръката си направи жест за прерязване на гърлото към феновете на благоевградския тим.

Точно преди 3 години в Първа Бундеслига абсолютно същото действие на играч на Вердер Бремен беше санкционирано от управляващия орган. Играчът на "бременските музиканти" Папи Джилободжи първо фаулира съперник, въпреки че нарушение не беше отсъдено, а след това с пръст показа как разрязва гърлото му. За това си действие бившият играч на Челси получи 3 мача наказание, което по-късно беше намалено на 2 двубоя с лишаване от състезателни права.

Точно този жест, но не с един пръст, а с цяла ръка, демонстрира Каранга към феновете на Пирин, в опит да демонстрира какво е причинил ЦСКА на Пирин в последните минути на мача. А оправданието от БФС и техническата комисия към управляващия родния футбол орган е абсурдна - съдията не е описал инцидента в рамките на 24-те часа след мача. Въпреки че има куп доказателства нападателят на "червените" да отнесе наказание.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички