Маестровска победа за ЦСКА на студа в Русе


Маестровска победа за ЦСКА на студа в Русе
Снимка: Официален сайт на ЦСКА

5577 0

ЦСКА записа 4-а поредна победа, като за пореден път спечели по превърналия се в патент за Нестор ел Маестро начин - пестелива игра и ефективност пред гола. "Червените" спечелиха с 2:0 гостуването си на Дунав в Русе и се изравни на върха в класирането с Лудогорец.

Гостите от столицата почти проспаха първото полувреме, но въпреки това вкараха гол малко преди почивката. Автор беше Мауридес, който се разписа с глава след центриране от пряк свободен удар на Тиаго - 0:1.

Само минута след окриването на второто полувреме ЦСКА реши мача след отлично солово изпълнение на Джеси - 0:2 за армейците.

Победата на 0 продължава силния ход на "червената" защита, която е допуснала едва 5 попадения от началото на сезона. Отборът е и с 3-ото най-добро нападение - 31 гола в 16 мача. Толкова попадения има и Левски, но "сините" са с мач по-малко. 

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

ЦСКА стартира мача с висока преса и внесе смут в защитата на домакините в началото, но не създаде сериозно положение за гол. Вместо това първо Дунав можеше да открие резултата, след като Васев получи топката в наказателното поле, но не успя да се ориентира добре и топката беше избита.

В 21' отново домакините бяха много близо до гол. Васев проби по лявото крило и центрира отлично в наказателното поле, където абсолютно непокрит беше останал Ахмедов. Той стреля от въздуха, но от 6 метра не успя да намери очертанията на вратата.

В 40' ЦСКА вкара от първата реална опасност за вратата на Дунав. При центриране от пряк свободен удар на Тиаго Мауридес беше оставен непокрит и с глава бразилецът се разписа - 0:1 за "червените".

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

На старта на втората част ЦСКА удвои резултата в своя полза. Джеси получи топката на границата на наказателното поле, финтира бранител на Дунав и с много техничен удар с левия крак прати топката в далечния ъгъл на вратата. Станислав Антонов докосна топката, но не успя да предотврати гола.

В 60' се откри невероятен шанс за Мауридес. Бразилецът бе изведен отлично от Кристиан Малинов, овладя топката и останал сам срещу Антонов, стреля силно, но вратарят успя да избие.

В края на мача Бодуров изпусна Ахмедов зад себе си, но нападателят направи 3-и сериозен пропуск и пропусна златен шанс да направи последните минути по-интересни. На свой ред в добавеното време ЦСКА изпусна отлична възможност. Мауридес поведе контраатака на своите, стигна до наказателното поле и изведе Джеси отляво. Той предпочете да подава за Малинов, вместо да стреля, но пасът беше прекалено силен и халфът се размина с подаването - 0:2 краен резултат.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

ДУНАВ: 86. Антонов, 5. Динков, 16. М. Ковачев, 4. Патев, 14. Васев, 7. Балджийски, 31. Станоев, 17. Коконов, 83. Попадийн, 98. Св. Ковачев, 9. Ахмедов

ЦСКА: 30. Черниаускас, 3. Жеферсон, 4. Чорбаджийски, 5. Бодуров, 6. Пинто, 7. Жоржиньо, 8. Джеси, 9. Мауридес, 11. Манолев, 15. Малинов, 20. Тиаго

ПРЕДИ МАЧА

И двата тима ще разполагат с оптималния си състав за двубоя, след като нямат проблеми с наказани и контузени футболисти. За "червените" в групата се завърна крилото Кирил Десподов, който бе аут заради разтежение, но от сряда тренира пълноценно с отбора.

Гостите преследват трета шампионатна победа извън София след успехите с 2:0 над Ботев (Враца) и 1:0 над Локо (Пловдив) при последната им визита. Треньорът Нестор Ел Маестро не планира сериозни промени по стартовите 11.

Треньорът на Дунав Людмил Киров пък вече може да разчита на плеймейкъра Борислав Балджийски, който е основната креативна сила в тима. Той ще стартира като вътрешен халф.

Теренът в Русе не е в добро състояние, тъй като в града валя сняг и дъжд в последните няколко дни. Времето обаче ще е добро за сезона - ще бъде слънчево с температури от 6-7 градуса.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички