Левски показа живот - "сините" неутрализираха ЦСКА и взеха първия мач за Купата


Левски показа живот - "сините" неутрализираха ЦСКА и взеха първия мач за Купата
Снимка: Оф. сайт на Левски

16302 0

Левски на Делио Роси най-накрая показа, че може да се мери с най-добрите отбори в България. Турнирният италиански специалист измайстори перфектна тактика за "сините", които футболистите приложиха на 100% срещу ЦСКА и стигнаха до категорично 0:2 като гост на "червените" в първи полуфинален мач за Купата на България.

26-кратният шампион удари на 2 пъти своя съперник в началото и на двете полувремена. Първо в 7' с първото си минаване на центъра "сините" осъществиха брилянтна контраатака, при която Обертан намери Буш между 4-ма играчи на ЦСКА, а румънецът наказа "червените" за 1:0.

Още в първата минута на второто полувреме Обертан качи топката на главата на Буш, който безпроблемно с глава реализира за 2:0. В същото време ЦСКА имаше един единствен реален шанс за гол, пропилян от Луис Енрике при резултат 0:2 в полза на "сините".

Това беше първа победа на Левски над този съперник в последните 5 мача и първи за Делио Роси начело на Левски над "червените".

Реваншът между двата отбора е на 25 април.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

В самото начало на срещата ЦСКА успя да пробие "синия" дефанс по дясното крило и топката беше центрирана в наказателното поле, но Ейлофсон блокира отлично нападател в "червено" преди той да нанесе удар. Символичните домакини натискаха здраво в първите минути, но още с първата си контраатака Левски стигна до голово положение.

Нашименто получи топката в центъра и веднага разтегли играта надясно, където атаката продължи Обертан. Той нахлу в наказателното поле и центрира перфектно към Буш по земя, а нападателят успя да засече между 4-ма защитници на ЦСКА - 0:1 в полза на Левски. Малко след гола пък Джеси беше изнесен на носилка след като получи контузия в глезена. Малко по-късно той беше откаран и към болница, за да му бъдат направени по-обстойни прегледи.

Това успокои "сините" футболисти, които заиграха още по-добре в дефанзивен план и не позволяваха никакви опасности пред Божидар Митрев. В същото време при контраатака в 25' гостите можеха да отбележат и втори гол, но Бодуров затвори добре Буш и той стреля право в ръцете на вратаря. 2 минути по-късно отбраната на Левски най-накрая беше преодоляна по дясното крило, но подаването към Бланко беше пресечено от Давид Яблонски.

В 32' Давид Яблонски едва не отбеляза един от най-красивите голове през сезона в българския футбол, след като беше оставен да нахлуе в половината на ЦСКА и пробва удар от 30 метра, който профуча на сантиметри от страничния стълб.

В 38' ЦСКА осъществи изключително бързо нападение след грешка на Левски в нападение. Тиаго проби отдясно, преодолявайки Обертан, а след това за малко да изведе Бланко сам срещу вратаря. Паулиньо обаче се беше върнал и с шпагат успя да пресече подаването.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Още в самото начало на втората част Левски успя да удвои своята преднина. Обертан отново се озова непокрит по дясното крило и центрира фантастично за Буш, който с глава засече във вратата - 0:2 за "сините".

В 68' домакините можеха да се доберат до важен гол за 1:2. Роланд Алберг центрира перфектно в наказателното поле, а Рафаел Енрике засече на само метър от голлинията. Топката обаче излезе в аут.

Още в следващото нападение Левски пропусна да реши всичко. Обертан изведе Буш в наказателното поле и той стреля, Черниаускас успя да избие и топката кацна на горната греда. При добавката Цветкович стреля от 13 метра в аут.

В 84' Буш отново беше близо до своя хеттрик, след като нападателят получи пред наказателното поле, успя да се освободи от защитник и мигновенно стреля, но вратарят успя да отрази.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

В двата отбора има сериозни промени преди мача за Купата на България. Бланко води нападението на "червените" заради проблеммите на Кирил Десподов и наказанието на Каранга, а Джеси също е на терена.

В Левски промените са още повече. Вутов, Нашименто и Тиам се завръщат сред титулярите, а отляво на защитата за втори път като титуляр излиза новото попълнение на тима Фигерейро. Буш пък застава на върха на атаката.

ЦСКА: 30. Черниаускас, 2. Атанасов, 4. Чорбаджийски, 5. Бодуров, 6. Пинто, 7. Бланко, 8. Джеси, 15. Малинов, 17. Енрике, 20. Тиаго, 23. Дюлгеров

ЛЕВСКИ: 21. Митрев, 5. Ейлофсон, 7. Паулиньо, 8. Вутов, 9. Буш, 14. Тиам, 19. Цветкович, 20. Нашименто, 25. Фигерейро, 28. Яблонски, 32. Обертан

 

ГЛЕДАЙТЕ НА ЖИВО ТУК!

Преди мача

Преди старта на тази битка може да се каже, че и за двата тима остана борбата в турнира за Купата на България. В последния си мач от Първа лига ЦСКА загуби от Лудогорец в Разград и по този начин "орлите" вече имат преднина от 6 точки на върха пред "армейците".

Левски пък е в серия от четири поредни мача без победа в първенството, от които три бяха загуби, а шансовете за титлата в страната отдавна се изпариха. 

Стамен Белчев има голям проблем с контузени и наказани играчи, като цели шестима от звездите му отпаднаха за срещата. Това са Манолев, Каранга и Жеферсон, които са наказаните, както и Китанов, Барт и Десподов, които са с травми. Делио Роси пък ще трябва да се оправя без Белаид и Горанов.

По пътя към 1/2-финалите "червените" отстраниха Несебър, Ботев Враца и Лудогорец, докато "сините" им съперници минаха през Ботев Гълъбово, Монтана и Дунав Русе.

До този момент през сезона ЦСКА и Левски се изправиха два пъти по между си. Първата среща през есента завърши 2:2, а при втората момчетата на Стамен Белчев се наложиха с 1:0.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички